Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΖΑΝ ΗΤΟΝ: Αναβιώνει η φρικτή δολοφονία

227

Η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της Σούζαν Ήτον  που είχε απασχολήσει έντονα το πανελλήνιο πέρυσι θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου αύριο, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, και θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο 28χρονος Χανιώτης Γιάννης Παρασκάκης, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του βιασμού.

Στο πλευρό του καθομολογία δολοφόνου θα βρίσκεται η μητέρα του, η οποία μαζί με τον μικρό της γιο, μετά την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έφυγαν από το Μάλεμε Χανίων και πήγαν να ζήσουν στην Αθήνα.

Η ίδια επέστρεψε στο νησί μόνο για να βρίσκεται στο πλευρό του άλλου της γιου που θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο ιερέας πατέρας του πήρε, όπως όλα δείχνουν, την απόφαση να μην παραστεί στη δίκη και αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα κληθεί ως μάρτυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά και από προτροπή ανθρώπων της εκκλησίας που θεωρούν πως η εικόνα ενός ιερέα στη δικαστική αίθουσα, και μάλιστα σε μια από τις πιο στυγερές δολοφονίες για την οποία κατηγορείται ο γιος του, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

“Θα βρει άλλον τρόπο να στηρίξει το παιδί του, στη δίκη δεν πρόκειται να πάει. Τους φτάνουν τα προβλήματα που έχουν, δεν θέλουν να προσθέσουν και άλλα. Οι περισσότεροι γύρισαν την πλάτη στον ιερέα και την οικογένειά του όλο αυτό το διάστημα και είναι πολύ λίγοι εκείνοι που στάθηκαν και εξακολουθούν να στέκονται δίπλα του και να βοηθάνε ο καθένας με τον τρόπο του” είπαν καλά πληροφορημένες πηγές.

O Γιάννης Παρασκάκης μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατείται στο μεταγωγών στην Αθήνα και από εκεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου.

Μυστήριο παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο ίδιος και τι θα ισχυριστεί για τον βιασμό, μετά και τη δημοσίευση των εργαστηριακών εξετάσεων του dna της 60χρονης που έδειχναν ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Πληροφορίες θέλουν τον 28χρονο κατά τη διάρκεια της ψυχιατρικής γνωμάτευσης να έχει αλλάξει τον αρχικό ισχυρισμό του, υποστηρίζοντας πως δεν βίασε τη Susan Eaton. Μένει τώρα να φανεί αν θα συνεχίσει να το υποστηρίζει αυτό, καθώς στην περίπτωσή του ούτε ο δικηγόρος του, λένε οι καλά γνωρίζοντες, είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να χαράξει μια υπερασπιστική γραμμή, χωρίς ο κατηγορούμενος να αλλάξει γνώμη και να “τινάξει” τα πάντα στον αέρα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας της αδικοχαμένης Σούζαν Ίτον, Βάσω Πανταζή, δικηγόρος Αθηνών, και Γεώργιο Τζερίζ, δικηγόρος Χανίων, “μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Έλληνες”.

Με δύο απεσταλμένους η Bild στην Κρήτη για τη δίκη.

Το σίγουρο είναι πως η δίκη αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης. Ήδη βρίσκεται στα Χανιά η ανταποκρίτρια της Bild στην Ελλάδα Λιάνα Σπυροπούλου.

Τα μάτια όλων λοιπόν είναι στραμμένα στη δίκη που ξεκινάει την Τρίτη στο Ρέθυμνο, για το έγκλημα αυτό που προκάλεσε αίσθηση για την αγριότητά του όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει