ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

425

Η φιλία στην κορυφή!

Ίσως από τις πιο συγκινητικές στιγμές- φωτογραφίες της χρονιάς. «Για μένα, αυτό που έκανε ακόμη πιο σπουδαία την εμπειρία ήταν οι άνθρωποι που την πλαισίωναν». Με μια μόνο φράση, η 22χρονη Ελευθερία Τόσιου περιγράφει το αποτύπωμα που άφησαν στην ψυχή της όλα όσα βίωσε την περασμένη Δευτέρα, όταν ανεβασμένη στην πλάτη του αθλητή υπεραποστάσεων, Μάριου Γιαννάκου, σκαρφάλωνε στον Μύτικα.

Το ρολόι έδειχνε δύο λεπτά μετά τις 9 το πρωί, όταν ο Δραμινός δρομέας πατούσε στην κορυφή του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη του, σε ειδικό διαμορφωμένο σακίδιο, τη νεαρή συντοπίτισσά του, που υπερνικώντας το εμπόδιο των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.

Οι δείκτες του ρολογιού δεν έδειχναν, ωστόσο, μόνο την ώρα ολοκλήρωσης ενός φιλόδοξου εγχειρήματος από τους δύο νέους με την κοινή καταγωγή και την αγάπη για τα extreme sports αλλά και την απαρχή μιας ξεχωριστής φιλίας, που «σφυρηλατήθηκε» σ’ όλη αυτή τη διαδρομή από τον κοινό τόπο καταγωγής τους, τη Δράμα, ως την κορυφή του Ολύμπου, στα 2918μ.!

«Ένα ρητό λέει “make friends with pain and you will never be alone”, οπότε νομίζω πως μετά απ’ αυτή την προσπάθεια επιταχύναμε πολύ τη διαδικασία της φιλίας και πλέον μπορώ να πω με σιγουριά ότι εντάσσω την Ελευθερία στην οικογένειά μου», έλεγε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάριος Γιαννάκου, λίγα 24ωρα μετά την ανάβαση, την 51η του στον Μύτικα αλλά την πιο ξεχωριστή απ όλες τις αναβάσεις.

«Χαίρομαι που μπόρεσα ν’ ανέβω με τη φίλη μου, την Ελευθερία, σ’ ένα από τα πιο όμορφα μέρη που επισκέπτομαι συχνά και να μοιραστώ αυτή την εμπειρία μαζί της».

 

Αναρχικά συνθήματαΝα αποκλειστούν από το Συμβούλιο

Να αποκλειστούν από το περιφερειακό συμβούλιο οι ναζί- εκπρόσωποι εγκληματικής οργάνωσης  ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δεν ξέρω εάν υπάρχει τρόπος ή να προβλέπεται αυτό, αλλά έχει ενδιαφέρον να ψαχτεί.

«Απαιτούμε να αποκλειστεί, να μην εκπροσωπείται με κανέναν τρόπο και να μην αντικατασταθεί στο περιφερειακό  συμβούλιο ο σύμβουλος του συνδυασμού, που ανοικτά υποστήριξε στις τελευταίες εκλογές η ναζιστική οργάνωση.

Καλούμε την περιφερειακή αρχή και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου να κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ, για τον αποκλεισμό και συνολικά για τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στο περιφερειακό συμβούλιο.  Η Χρυσή Αυγή αποδείχτηκε ότι είναι εγκληματική οργάνωση, ακριβώς επειδή είναι ναζιστική.

Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει όλα τα θύματά της. Χιλιάδες λαού απαιτούν να βρεθούν στη φυλακή, με τις ανώτατες δυνατές ποινές για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Να απομακρυνθούν οι ναζί από την Ευρωβουλή, Περιφέρειες και Δήμους, να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή παντού» γράφουν οι κ.Συντυχάκης, Μανουσάκης και Μαρινάκης.

 

Η Δημοτική Αρχή του Μανώλη Φραγκάκη στο Δήμο Μινώα ΠεδιάδαςΕπιτέλους έφυγε το “αγκάθι”

Έφυγε το “αγκάθι” από την μέση επιτέλους! Την επίλυση ενός από τα πλέον σημαντικά προβλήματα   που ταλάνιζε επί χρόνια το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, πέτυχε η Δημοτική Αρχή του Μανώλη Φραγκάκη, η οποία το Σεπτέμβριο του 2019 «κληρονόμησε» – με την ανάληψη της θητείας της – ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος που ξεπερνούσε τα 3 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε οφειλές της λυθείσας – από το έτος 2017 – εταιρείας «Δημοτική Κατασκευαστική Μινώα Πεδιάδας Α.Ε. Ο.Τ.Α.» προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα τραπεζικά ιδρύματα, προκαλώντας σοβαρά ζητήματα στην οικονομική λειτουργία του Δήμου ενώ είχαν δεσμευτεί και περιουσιακά στοιχεία πρώην δημάρχων!

Με μεθοδευμένες κινήσεις, ενδελεχή διερεύνηση όλων των διαθέσιμων θεσμικών «εργαλείων» και σοβαρή διεκδίκηση ο Φραγκάκη  πέτυχε   να κλείσει με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Δήμο ένα οικονομικό ζήτημα που όφειλε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια και το οποίο «λίμναζε» εις βάρος της εύρυθμης οικονομικής λειτουργίας του Δήμου.

 

Ξεμπλοκαρίστηκαν οι λογαριασμοί

…Έτσι, μετά από τον άτοκο συμψηφισμό των αναδεχόμενων οφειλών της ως άνω εταιρείας, συνολικού ποσού 2,3 εκατ. € περίπου, προς το Ελληνικό Δημόσιο και προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που επιτεύχθηκε τον περασμένο Μάρτιο μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η Δημοτική Αρχή προχώρησε πριν από λίγες ημέρες και στην οριστική αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Δημοτικής Κατασκευαστικής Α.Ε. προς την Παγκρήτια Τράπεζα, μετά από μια διαδικασία αναδιάρθρωσης των οφειλών που πέτυχε ο Δήμος, μέσω της οποίας απαλείφθηκε ποσό άνω των 250.000 € επ’ ωφελεία του Δήμου.

Έτσι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έκλεισε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο μια μακροχρόνια οικονομική εκκρεμότητα της λυθείσας δημοτικής εταιρείας «Δημοτική Κατασκευαστική Μινώα Πεδιάδας Α.Ε. Ο.Τ.Α.» – η οποία είχε και έντονες κοινωνικές – ανθρώπινες προεκτάσεις καθώς όλα αυτά τα χρόνια είχαν δεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία πρώην αιρετών που συμμετείχαν στη διοίκηση αυτής – διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου προχωρώντας και στην εξυγίανση της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου .

Το έγραψαν σε μαγαζί σε πεζόδρομο στο Ηράκλειο: Σήμερον σερβίρουμε depon στους φασίστες»!Σερβίρουμε…depon

Ομολογώ ότι είναι από τα πιο ευφάνταστα μηνύματα σε πλακάτ που έχω δει.

Το έγραψαν σε μαγαζί σε πεζόδρομο στο Ηράκλειο: Σήμερον σερβίρουμε depon στους φασίστες»!

 

Πολάκης εναντίον ΠλεύρηΠολάκης εναντίον Πλεύρη

Μεγάλο καβγά έβαλαν χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Ιθαγένειας, ο Παύλος Πολάκης και ο Θάνος Πλεύρης. Αφορμή αποτέλεσε η αποστροφή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ πως στα νιάτα του ήταν χρυσαυγίτης, επειδή είχε συμμετάσχει σε πορεία που ήταν και τα μέλη της οργάνωση.

«Το πρώην μέλος της Χ.Α. ο Πλεύρης, που πριν πάει στο ΛΑΟΣ κρέμασε τη σβάστικα, μιλάει για ιστορία. Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης, σημειώνοντας, μάλιστα, πως υπάρχουν «χουντικά σταγονίδια» στα ΜΑΤ.

Οι αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε τον λόγο και είπε: «Ψευδέστατα είπε ο κ. Πολάκης ότι ήμουν μέλος της ΧΑ, ότι σήκωσα στην Ακρόπολη σβάστικα και συμμετείχα σε πορεία μαζί με χρυσαυγίτες.

Μέλος της ΧΑ δεν έχω υπάρξει ποτέ. Σβάστικα δεν έχω σηκώσει ποτέ στη ζωή μου. Στην πορεία του 1996 συμμετείχα για τα θύματα των Ιμίων. Συμμετείχαν και χρυσαυγίτες. Δεν έκανε την πορεία η Χρυσή Αυγή», απάντησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είμαι γιος του Κώστα Πλεύρη, που είναι γνωστός οπαδός του εθνικοσοσιαλισμού, έχει γράψει και βιβλία για τον ναζισμό.

Η διαφορά μας είναι ότι εμένα μου δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξω τι θέλω να γίνω. Αν ήθελα να γίνω ναζιστής δεν χρειαζόμουν διαβατήριο από κανέναν!

Και ο εύκολος δρόμος για μένα ήταν με αναγνωρισμένο ακροδεξιό πατέρα. Έχω κάνει επιλογή να είμαι δεξιός πολιτικός! Εσένα οι δικές σου επιλογές είναι να συντηρείς μια αντιπαράθεση και να καλείς μαυροσκούφηδες. Η ύβρις σας είναι τιμή για μένα».

 

Πήγες ή δεν πήγες;

…Τη σκυτάλη πήρε ξανά ο κ. Πολάκης: «Επειδή τολμάει ο κ. Πλεύρης να με λέει ψεύτη. Σε πορεία της ΧΑ με 50 άτομα, βγαίνεις μπροστά μπροστά σαν το κοκοράκι και να πεις είμαι και ‘γω εδώ. Πόσα μέλη είχε η ΧΑ τη δεκαετία του ’90;».

«Είσαι ψεύτης», φώναξε από τα έδρανα ο βουλευτής της ΝΔ, με τον κ. Πολάκη να συνεχίζει: «Εσύ είσαι ψεύτης! Υπάρχει το βίντεο και έλα εδώ να στο δείξω που φαίνεται. Δεν είχες επιλογή, ένας κωλοτούμπας και μισός ήσουν!

Πήγαν οι άλλοι πρώτα, Βορίδης και Γεωργιάδης, και σε κρύψανε στον ΛΑΟΣ, μετά κόλλησες στον Σαμαρά. Που θα μου πεις ότι επέλεξες… Υπεράσπισες τον πατέρα σου για το εμετικό βιβλίο και είπες στο δικαστήριο ότι δεν ξέραμε ότι υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος και μέσα στο βιβλίο είχε το νόμο!

Αυτά τα κοκορακίστικα όχι σε μένα, γιατί εγώ ξέρω καλύτερη ιστορία από σένα». «Από το “είσαι μέλος της ΧΑ” έρχεται και λέει αφού είσαι σε πορεία! Κύριε Πολάκη, μεγάλωσα σε μια πατρίδα που, αν και διαφωνώντας με τον πατέρα μου, αν είναι σε ποινικό δικαστήριο θα τον υπερασπιζόμουνα.

Εγκαλείτε γιο δικηγόρο που υποστήριξε για ποινική πράξη τον πατέρα του! Αυτό είναι το ήθος του. Ξουραφισθήτω», αντίτεινε ο κ. Πλεύρης.

 

@patris
Όταν λες ότι ο πρώην υπουργός σου, κορυφαίος στέλεχος εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά» τότε δείχνεις να μην έχεις καταλάβει τίποτα.
Stavros

 

Προβλήματα για τα «αδέρφια» τους

Διαστάσεις και στην Κύπρο φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς τρία κόμματα ζητούν από τον εισαγγελέα τη διερεύνηση διάπραξης πιθανών ποινικών αδικημάτων από το ΕΛΑΜ.

Συγκεκριμένα, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι, μετά και τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, ζητούν από τον γενικό εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας να διερευνηθεί αν το «αδερφό κόμμα» της νεοναζιστικής οργάνωσης στην Κύπρο έχει διαπράξει αντίστοιχα ποινικά αδικήματα.

«Η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Έχοντας υπ’ όψιν τις δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις των ηγεσιών της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ για τη σύνδεση, τη συνεργασία και τις διασυνδέσεις τους, διερωτόμαστε κατά πόσο υπάρχουν λόγοι η Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει εκ νέου το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους τους και στην Κύπρο», αναφέρει η σχετική επιστολή του ΑΚΕΛ.

 

ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή τουΕτοιμάζεται να βγει

Τον είχαμε ξεχάσει αυτόν! Μετά από παραμονή δύο ετών και τεσσάρων μηνών στη φυλακή, ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του, εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις της υφ’ όρων απόλυσης.

Ο …σωτήρας με τα 600 δισεκατομμύρια, που ισχυριζόταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως του χρέος του ελληνικού κράτους. Δεν πρόλαβε να μας…σώσει γιατί το 2017 κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο.

Τον Ιούνιο του 2018 συνελήφθη τελικά από τις αρχές στον Άλιμο, όπου διέμενε κρυμμένος σε σπίτι μέλους της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις με την κατηγορία της διάδοσης ψευδών ειδήσεων.

Ο Σώρρας εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι τα χρήματα για τη διάσωση της χώρας υπάρχουν και λίγες ημέρες μετά, ζήτησε την αποφυλάκισή του. Να τον αφήσουν να μας… πρήξει πάλι με τα δισεκατομμύρια.

 

Γελειογραφία του Πάνου Ιατρίδη
Του Πάνου Ιατρίδη www.panosiatridis.gr

Κι αυτός στην καραντίνα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι δήλωσε  ότι θα θέσει τον εαυτό του σε απομόνωση αφού ήρθε σε επαφή με μέλος του προσωπικού του γραφείου του που βρέθηκε θετικό στην COVID-19.

«Ήρθα πρόσφατα σε επαφή με ένα μέλος του προσωπικού του γραφείου μου που βρέθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) θετικό στην COVID-19. Είμαι καλά και δεν έχω συμπτώματα», έγραψε ο Σασόλι στο Twitter.

«Θα θέσω τον εαυτό μου σε απομόνωση για την περίοδο που απαιτούν οι προβλεπόμενοι κανόνες προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Πιο…πολιτισμένοι οι αντιπρόεδροι

Τόνος αισθητά πιο πολιτισμένος, λιγότερες διακοπές και εντάσεις, ακόμη και κομπλιμέντα. Το ντιμπέιτ των αντίπαλων υποψηφίων για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, στο οποίο ήρθαν αντιμέτωποι ο Μάικ Πενς και η Κάμαλα Χάρις, προσέφερε θέαμα σχεδόν διαμετρικά αντίθετο με εκείνο ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα, όταν οι υποψήφιοι για την προεδρία αντάλλαξαν βαριές προσβολές.Ενίοτε τόσο ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος και η Δημοκρατική γερουσιάστρια διέκοπταν, ωστόσο γενικά άφηναν την άλλη πλευρά να εκφραστεί, ενώ αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις.«Θα ήθελα να σας συγχαρώ, όπως έκανα ήδη στο τηλέφωνο, για την ιστορική υποψηφιότητά σας», είπε ο Πενς στη γερουσιάστρια της Καλιφόρνιας, κόρη μεταναστών. «Σέβομαι το γεγονός ότι ο Τζο Μπάιντεν αφιέρωσε 47 χρόνια της ζωής του στην υπηρεσία της χώρας. Σέβομαι επίσης την δική σας καριέρα στην υπηρεσία της δικαιοσύνης», είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος. «Σας ευχαριστώ», του απάντησε η Χάρις.

τηλεμαχία των υποψηφίων για την αντιπροεδρία, στη Σολτ Λέικ ΣίτιΤώρα μιλάω εγώ…

Στην μοναδική τηλεμαχία των υποψηφίων για την αντιπροεδρία, στη Σολτ Λέικ Σίτι, η αντίθεση με το ντιμπέιτ των Τραμπ και Μπάιντεν την 29η Σεπτεμβρίου στο Κλίβλαντ δεν θα μπορούσε να είναι πιο απτή.  Οι εντάσεις πάντως δεν έλειψαν ούτε σε αυτή την τηλεοπτική συζήτηση.

«Κύριε αντιπρόεδρε, τώρα μιλάω εγώ»: Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε χθες το βράδυ η Καμάλα Χάρις στο ντιμπέιτ των αντιπροέδρων, όταν τη διέκοπτε πολλές φορές ο πολιτικός της αντίπαλος, αντιπρόεδρος Μάικλ Πενς.

Και γρήγορα έγινε trend στο Twitter, καθώς πολλές γυναίκες ταυτίστηκαν μαζί της.  Εν μέσω του ντιμπέιτ  πάντως ο Τραμπ παρενέβη μέσω Twitter για να σχολιάσει πως ο Πενς τα πήγαινε «σπουδαία», ενώ η Χάρις — στην οποία δεν αναφέρθηκε ονομαστικά, προτιμώντας να γράψει «αυτή» — είναι «μηχάνημα που παράγει γκάφες».

Ο τόνος στο ντιμπέιτ των Πενς και Χάρις ανέβηκε ιδίως όταν τέθηκε το θέμα των φυλετικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Πενς τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ των υπηρεσιών επιβολής της τάξης, αρνούμενος πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στις ΗΠΑ, απηχώντας εν πολλοίς τον Τραμπ· προκάλεσε έτσι την έκρηξη της αντιπάλου του.

«Δεν θα καθίσω να ακούω να μου κάνει διάλεξη ο αντιπρόεδρος για το τι σημαίνει εφαρμογή του νόμου σε ετούτη τη χώρα», είπε η πρώην εισαγγελέας, καταφερόμενη αμέσως μετά εναντίον του Τραμπ διότι αρνήθηκε «να καταδικάσει» απερίφραστα τους οπαδούς της θεωρίας περί ανωτερότητας της λευκής φυλής στο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν.

 

σε απόλυτο νικητή του ντιμπέιτ της Τετάρτης ανάμεσα στους δύο υποψήφιους αντιπρόεδρους των ΗΠΑ, Μάικ Πένς και Καμάλα Χάρις ανακηρύχθηκε μια... μύγαΚέρδισε η μύγα!

Πάντως σε απόλυτο νικητή του ντιμπέιτ της Τετάρτης ανάμεσα στους δύο υποψήφιους αντιπρόεδρους των ΗΠΑ, Μάικ Πένς και Καμάλα Χάρις ανακηρύχθηκε μια… μύγα, η οποία κάθισε για περισσότερο από δύο λεπτά στο κεφάλι του Ρεπουμπλικανού Πενς. Ο ίδιος ο νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν αντιλήφθηκε ποτέ την παρουσία του απρόσμενου επισκέπτη στα μαλλιά του με αποτέλεσμα οι χρήστες του Twitter να ξεσαλώσουν. «Αφήστε τη μύγα να μιλήσει», ζητούσαν ορισμένοι, ενώ κάποιοι δημιούργησαν ακόμα και προφίλ στην ίδια τη μύγα. Ο επίσημος λογαριασμός του ίδιου του αντιπροέδρου Μπάιντεν ανέβασε μια φωτογραφία που τον δείχνει «ετοιμοπόλεμο» με μια… μυγοσκοτώστρα στο χέρι: «Δώστε 5 δολάρια για να κάνετε αυτή την καμπάνια να πετάξει», γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας.

 

 

Διάκριση

Ο καθηγητής Γιώργος ΣουρβίνοςΣημαντική διάκριση για τον Γιώργο Σουρβίνο. Ο καθηγητής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της European Society for Clinical Virology.

Είναι η πρώτη ελληνική εκλογή στο ΔΣ της ESCV.

«Θα εργαστώ για την προώθηση των στόχων της ESCV, αναδεικνύοντας παράλληλα τις υψηλού επιπέδου επιστημονικές δράσεις των Ελλήνων Ιολόγων.» ανέφερε ο ίδιος.

Μπράβο!

 

Τα παραλένε

Είπαμε καμιά φορά και οι δικηγόροι…τα παραλένε. Για ανθρωποφαγία κάνει λόγο ο πληρεξούσιος δικηγόρος του 55χρονου από τα Κουνουπιδιανά, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε τον σκύλο του. Πάλι καλά που δεν είπε το…άλλο.

 

Θράσος

Πρέπει η αλήθεια είναι να έχεις πολιτικό θράσος εσύ  που ψήφισες νόμο να μη χάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα οι χρυσαυγίτες, να ζητάς τώρα από τους άλλους  να φέρουν τροπολογία προκειμένου να νομοθετηθεί η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των στελεχών της Χρυσής Αυγής!

 

Το deal

Από αλλού περιμέναμε το deal στην τοπική αγορά από αλλού θα έρθει! Πάντως μου λένε ότι…ψήνεται ήδη!

 

Ειρήνη

Την παραμονή της επίσκεψής της στην Ιταλία και των συναντήσεών της με τον Ιταλό ομόλογό της Σέρτζιο Ματαρέλα και με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, η κα Σακελλαροπούλου παραχώρησε αναλυτική συνέντευξη στην εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica, με αναφορά στο προσφυγικό, στις σχέσεις με την Τουρκία, και στις συνομιλίες που θα έχει στη Ρώμη επί διμερών και ευρωπαϊκών θεμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας της Ρώμης αν βλέπει κίνδυνο πολέμου στην Μεσόγειο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Προτιμώ να μιλώ με όρους ειρήνης και συμβιβασμού μεταξύ γειτόνων.

Αλλά ο κίνδυνος πολέμου προέκυψε με έντονο τρόπο σε δημόσιες δηλώσεις, και όχι ξαφνικά. Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη θάλασσα εντάσσονται σε μία ρητορική εξαιρετικά επιθετική προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη χώρα όπου ισχύει το κράτος δικαίου, μία χώρα με βαθιά προσκόλληση στη διεθνή νομοθεσία και στις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των χωρών. Καμία σπίθα πολέμου δεν θα πυροδοτηθεί με δική μας ευθύνη.

Αλλά δεν θα γίνει ανεκτή καμία απειλή στην κυριαρχία μας και στα δικαιώματα που πηγάζουν από αυτή. Ο σκοπός μας είναι να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με μια συγκεκριμένη ατζέντα στην Ανατολική Μεσόγειο και η εξεύρεση συμφωνίας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει