Τετραήμερο συνέδριο γενετικής

250

Από σήμερα πραγματοποιείται το τετραήμερο, 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2020 στη «Γενετική, Γηριατρική και στην έρευνα των Νευροεκφυλιστικών Νόσων» που θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου.

Το Συνέδριο που έχει βασικό θέμα τη «γήρανση της υγείας και την ψυχική ευεξία στη νέα ψηφιακή εποχή», διοργανώνεται, από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ενώ θα διεξαχθεί, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, διαδικτυακά. Το συνέδριο στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης.

Κορυφαίοι ερευνητές από την «Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην νόσο Αλτσχάιμερ» (HIAAD.org) που αποτελείται από ομάδα Ελλήνων ερευνητών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (ΗΠΑ), επιστήμονες του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Ιονίου Πανεπιστημίου και πλαισιώνεται από επιστήμονες από διάφορους κλάδους, από όλο τον κόσμο, θα συνδυάσουν την επιστημονική τους γνώση και τις ερευνητικές τους ικανότητες για να αντιμετωπίσουν από κοινού, διεπιστημονικά, την εξέλιξη της πανδημίας της νόσου του Αλτσχάιμερ και των συναφών διαταραχών στην Ελλάδα, θα «καταθέσουν» το έργο τους και θα αναλύσουν τα νεότερα ευρήματα στον τομέα της νευροεπιστήμης.

Οι στόχοι, το όραμα και τα πρώτα αποτελέσματα της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην νόσο Αλτσχάιμερ» θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν διεξοδικά.

Στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2020, που τελείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα αναπτυχθούν θέματα και συζητήσεις σχετικά με τις σύγχρονες τεχνικές πρόληψης, θεραπείας και έρευνας υγείας για τη γήρανση και τις νευρολογικές διαταραχές, ενώ πολλές συνεδρίες θα επικεντρωθούν σε υπολογιστικές μεθοδολογίες και την εφαρμογή τους στην αναγνώριση βιοδεικτών για νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Η μοναδικότητα του Συνεδρίου οφείλεται στο συνδυασμό των τριών επιστημονικών πεδίων της Γενετικής, της Γηριατρικής και της Έρευνας και Πρόληψης νευροεκφυλιστικών ασθενειών και στην παρουσίαση της προόδου στον ερευνητικό τομέα και τα νέα επιστημονικά επιτεύγματα στους παραπάνω τομείς, καθώς και τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις έως τις κλινικές και φαρμακευτικές εφαρμογές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει