Διαφορετική “Βραδιά Ερευνητή”

667

Προσαρμοσμένη στις… απαιτήσεις του κοροναϊού θα είναι φέτος η «Βραδιά Ερευνητή 2020» στην Κρήτη. Στη διοργάνωση συμμετέχουν και φέτος το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.).

Τα δύο Ιδρύματα αποτελούν εταίρους της μοναδικής ελληνικής κοινοπραξίας που επιλέχθηκε, με επικεφαλής το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια όπου παραδοσιακά οι εκδηλώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών (COVID-19) και για την ασφάλεια διοργανωτών και επισκεπτών, η φετινή εκδήλωση έχει προγραμματιστεί, από την ΕΕ, να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και χωρίς την παρουσία του κοινού.

Στόχος της εκδήλωσης παραμένει η εξοικείωση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων με τον κόσμο της επιστήμης και της έρευνας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από το ΙΤΕ σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά όπου εδρεύουν τα Ινστιτούτα του στην Κρήτη, καθώς και  στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Laser του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο με επιπλέον δράσεις στις πόλεις της Κρήτης όπου εδρεύουν Σχολές & Τμήματα του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. και του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Την εβδομάδα από 23 ως 27 Νοεμβρίου θα γίνει προβολή των δράσεων των Ιδρυμάτων μέσω των ΜΜΕ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, οπότε και προγραμματίζεται να δοθεί, για ορισμένη χρονική περίοδο, η δυνατότητα ζωντανής σύνδεσης με ερευνητικά εργαστήρια του ΙΤΕ και του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., όπου ερευνητές θα κάνουν επίδειξη πειραμάτων και θα απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει