Στη φυλακή για το καλό όλων ο 61χρονος ο οποίος πυροβόλησε τον αδερφό του 

213

Ο προσωρινός εγκλεισμός στη φυλακή  του 61χρονου, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του 54χρονου αδερφού του σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου κρίθηκε ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση ανάγκης για να αποφευχθούν τα χειρότερα στο μέλλον.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που πυροβολούσε εναντίον του έστω και για εκφοβισμό, όπως υποστηρίζεται. Μέσα στον Σεπτέμβριο είχαν σημειωθεί άλλα δύο ένοπλα επεισόδια με πρωταγωνιστή τον ίδιο κατά του αδερφού του.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου σε μετόχι, όπου έχουν περιουσία τα δύο αδέρφια και αφορμή φέρεται να δόθηκε το νερό και η άρδευση.

Ο 61χρονος φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα αλλά και στο αυτοκίνητο του αδερφού του.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο 61χρονος βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μάλιστα καθηλώθηκε σε ένα κρεβάτι.

Τη χαριστική βολή στην ασταθή ψυχοσύνθεση του ωστόσο έδωσε η απώλεια στενού συγγενικού του προσώπου.

Ο ίδιος ο αδερφός του σε βάρος του οποίου κινήθηκε με την καραμπίνα ζήτησε από τις δικαστικές Αρχές να μην στείλουν τον 61χρονο στη φυλακή αλλά να του θέσουν κάποιους περιοριστικούς όρους. «Δεν ήθελε να με σκοτώσει, πυροβόλησε για εκφοβισμό» φέρεται να υποστήριξε, αναγνωρίζοντας ότι ο αδερφός του έχει δοκιμαστεί σκληρά.

Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος όμως επέμεινε ότι πυροβόλησε για εκφοβισμό, ισχυριζόμενος ότι έχει διαταραχθεί ψυχολογικά με τα θέματα της υγείας του και την απώλεια του αγαπημένου του προσώπου, όμως υποστήριξε ότι οι σχέσεις του με την οικογένεια του είναι καλές. Δεσμεύτηκε μάλιστα να ζητήσει τη βοήθεια ειδικού.

Υπό το βάρος αυτών των καταστάσεων και θέλοντας να διασφαλιστεί η προστασία όλων κρίθηκε τελικά επιβεβλημένη η προσωρινή κράτηση του ώστε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος να εξεταστεί από ψυχίατρο και να υποστηριχθεί με τα κατάλληλα μέσα.

Αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και υπό τις παρούσες συνθήκες ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για τη διασφάλισης της ειρήνευσης μέσα στην οικογένεια που εξακολουθεί να στηρίζει τον 61χρονο και εύχεται να βοηθηθεί ώστε να ξαναβρεί τον εαυτό του και τις ισορροπίες του.

Μία απόφαση που μπορεί να στεναχωρά τους στενούς συγγενείς του, αναγνωρίζουν όμως και οι ίδιοι ότι ήταν μονόδρομος υπό τις παρούσες συνθήκες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει