ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ… ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ: «Αν δεν σταματήσεις, θα σε σκοτώσουμε»

261

Απείλησαν Ηρακλειώτη επειδή τους αντιλήφθηκε

«Ξέρουμε πού μένεις. Αν δεν σταματήσεις, θα σε σκοτώσουμε». Είχαν το θράσος να απειλήσουν ευθέως 53χρονο Ηρακλειώτη όταν προσπάθησε να τους αποτρέψει να παραβιάσουν το σπίτι της μητέρας του.

Οι δύο Αλβανοί, ηλικία 29 και 30 ετών, είχαν μπει προ διμήνου παράνομα στη χώρα μας από τα βουνά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και είπαν να δοκιμάσουν την… τύχη τους στο Ηράκλειο. Ο ένας μάλιστα εκ των δύο έχει καταχωρημένο μέτρο για απαγόρευση εισόδου σε χώρα Σέγκεν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο 53χρονος Ηρακλειώτης είναι ένας από τους μάρτυρες που καταθέτουν στη δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου. Οι δύο διαρρήκτες, φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια, επιχείρησαν να διαρρήξουν το σπίτι της μητέρας του μεσημβρινές ώρες Σαββάτου. «Άκουσα έναν θόρυβο από την πίσω πλευρά της οικοδομής, όπου υπάρχει αυλή που επικοινωνεί με το ισόγειο διαμέρισμα.

Κοίταξα από το παράθυρο να δω αν γύρισε η μητέρα μου και τότε είδα το κεφάλι ενός άγνωστου άνδρα, ο οποίος προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα του διαμερίσματος της μητέρας μου. Τότε του φώναξα δυνατά: «Τι κάνεις εκεί; Βγες έξω». Αμέσως βγήκα από το παράθυρο και πήδηξα σε διπλανή ταράτσα για να βλέπω καλύτερα. Τότε είδα ότι υπήρχε και δεύτερο άτομο, ο οποίος με απείλησε: «Ξέρουμε πού μένεις, αν δεν σταματήσεις θα σε σκοτώσουμε».

Ο μάρτυρας καταθέτει ότι κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης τους και ενώ συνέχισαν να τον απειλούν, κατάφερε να τους τραβήξει φωτογραφία με το κινητό του.

Οι κινήσεις των δύο διαρρηκτών έχουν καταγραφεί και από κάμερες ασφαλείας και σύμφωνα με την Αστυνομία υπάρχει αρκετό  υλικό σε βάρος τους.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου τους αναζητούσαν και μάλιστα φωτογραφίες τους είχαν δοθεί και σε άλλες υπηρεσίες που περιπολούν στην πόλη. Κάπως έτσι, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό που βρισκόταν σε περιπολία βραδάκι της 2ας Οκτωβρίου. «..είδαμε να κινούνται στο πεζοδρόμιο δύο άτομα που προσομοίαζαν σε μεγάλο βαθμό με τους δράστες των διαρρήξεων.

Άμεσα κατευθυνθήκαμε προς το μέρος τους να τους ελέγξουμε και αφού φτάσαμε, άρχισαν να τρέχουν για να αποφύγουν τον έλεγχο αν και τους φωνάζαμε «Αστυνομία σταματήστε».

Κατάφεραν να μπουν σε πυλωτή πολυκατοικίας και από ‘κει να διαφύγουν, όμως είχαν ενημερωθεί άλλοι σταθμοί της Αστυνομίας και έτσι τους εντόπισαν σε άλλο σημείο, όπου και τους συνέλαβαν.

Ο διαρρήκτης με τις λευκές κάλτσες

Ισχυρίστηκαν ότι στο Ηράκλειο βρέθηκαν πολύ πρόσφατα και για το λόγο αυτό δεν μπορούσαν να θυμηθούν και την ακριβή διεύθυνση της κατοικίας τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία προκύπτει η παρουσία τους στην Κρήτη από τον Αύγουστο, ενώ δεν ήθελαν να αποκαλύψουν πού διαμένουν, ώστε να δώσουν το χρονικό περιθώριο σε συνεργό τους να εξαφανίσει τα κλοπιμαία.

Κατά τη σύλληψη τους, στις τσέπες του ενός βρέθηκε ένα ζευγάρι λευκές κάλτσες. Οι κάλτσες χρησιμοποιούνται από πολλούς διαρρήκτες ως γάντια. Οι δύο Αλβανοί πήραν προθεσμία να απολογηθούν στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου την Τετάρτη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει