Ηρακλειώτισσα τραγουδίστρια θα δώσει σήμερα online συναυλία από το Μεξικό

Η ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΠΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΗ ΧΩΡΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ “Π”

386

Όλα γίναν τόσο γρήγορα που όταν συνειδητοποιήσαμε τι συμβαίνει ήταν πολύ αργά πια για μένα να επιστρέψω

Η Στέλλα Παππά  είναι μια τραγουδοποιός περιηγήτρια από την Κρήτη που ταξιδεύει τον κόσμο ηχογραφώντας ελληνικά τραγούδια με τοπικούς καλλιτέχνες για την ολοκλήρωση του δίσκου της «Όλα τα σουαρέ του Κόσμου».

Αυτή τη στιγμή, όμως, η εξερεύνηση της έχει μπει σε πολύμηνη παύση καθώς τα μέτρα προστασίας από την Covid-19 την εγκλώβισαν στο Μεξικό.

Σήμερα  Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ(ώρα Ελλάδας), η Στέλλα Παππά από την άλλη πλευρά της υφηλίου, θα αποδώσει διαδικτυακά τις εμπειρίες και απίστευτες ιστορίες που ζει στην Κεντρική Αμερική, στα μέρη των Αζτέκων.

Το live θα προβληθεί από αυτό τον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/608801829791304

‘’Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο-επισημαίνει η ίδια μιλώντας στην “Π” δουλεύω πάνω σε ένα  project που  φέρει το όνομα  “όλα τα σουαρέ του κόσμου”. Αναφορά στη σπουδαία γαλλική ταινία “όλα τα πρωινά του κόσμου”.

Πρόκειται για ένα διεθνές πρότζεκτ που σκοπό του έχει τη μουσική  συνδημιουργία με μουσικούς από διαφορετικά μέρη του κόσμου με σκοπό τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου δίσκου. Γιατί η γλώσσα της μουσικής είναι παγκόσμια και είμαστε όλοι παιδιά της.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο ηχογραφήσεις μέσα στα πλαίσια του πρότζεκτ αυτού. Μία στην Αβάνα της Κούβας και μία στο Μεξικό. Σκοπός του πρότζεκτ είναι να πραγματοποιηθεί μία ηχογράφηση για κάθε τραγούδι σε κάθε χώρα‘’.

Ταξιδιώτισσα με πυξίδα της τους απέραντους μουσικούς ορίζοντες, καθώς υλοποιεί το όραμα της για το δίσκο με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Στο πέρασμα της από χώρα σε χώρα, γνωρίζει μουσικούς από όλη την υφήλιο, τους ακούει να παίζουν και κατόπιν συνεργάζονται ανταλλάσσοντας τις πολιτιστικές κληρονομιές που κουβαλάει ο καθένας από τον τόπο του.

“Ηταν αργά για μένα να επιστρέψω’’

Stella Papa live stream poster‘’Έφτασα εδώ στο Μεξικό -συνεχίζει -μέσα στα πλαίσια του πρότζεκτ αυτού τον Ιανουάριο του 2020.

Ξεκίνησα αμέσως την έρευνα μου για την εύρεση των μουσικών που θα συμμετείχαν σ΄ αυτό.

Όλα πήγαιναν πολύ καλά όταν η πανδημία ξαφνικά χτύπησε την πόρτα και στην χώρα του Μεξικού.

Όλα γίναν τόσο γρήγορα που όταν συνειδητοποιήσαμε τι συμβαίνει ήταν πολύ αργά πια για μένα να επιστρέψω.

Η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα της, δίχως να φροντίσει για τον επαναπατρισμό των υπηκόων της στο εξωτερικό.

Βρέθηκα λοιπόν αποκλεισμένη στο Μεξικό δίχως να γνωρίζω το μέχρι πότε.

Αυτό συνέβη τέλη Μαρτίου και μόνο τον Ιούλιο πια άρχισαν να ανοίγουν οι πτήσεις για Ευρώπη. Εγώ επέλεξα να συνεχίσω το πρότζεκτ μου εδώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και δεν επέστρεψα στην Ελλάδα. Σήμερα είμαι στο στούντιο και ηχογραφώ με υπέροχους μουσικούς.

Τον Ιούλιο ξεκίνησα μία καμπάνια-crowdfunding (σ.σ. Η «χρηματοδότηση από το κοινό)για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ. Πήγε αρκετά καλά κι ακόμα πάει.

Λήγει 15 Οκτωβρίου. https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Stella-Pappa-Souare

Μέσα στα πλαίσια της καμπάνιας αυτής, οργανώνουμε τη μεγάλη  online συναυλία τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου  ζωντανά από εδώ από το Μεξικό με κάποιους από τους φοβερούς  μουσικούς που ηχογραφούμε παρέα. Θα σας πούμε ιστορίες και τραγούδια από αυτήν την απίστευτη περιπέτεια αυτού του ταξιδιού.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα μου στο Facebook “Στέλλα Παππά/ Stella Papa” και το κανάλι μου στο YouTube “Stella Pappa”.  ‘’

Πρόκειται για ένα project που θα περιέχει ηχογραφήσεις και παρτιτούρες, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό από τους προορισμούς της. Οκτώ κομμάτια, καθένα εμπνευσμένο / ηχογραφημένο σε διαφορετική χώρα. Στο τέλος του ταξιδιού, ο δίσκος αυτός θα παρουσιαστεί σε όλο του το εύρος, σε μία μεγάλη εκδήλωση στην Ελλάδα. Για να γίνει όμως αυτό το έργο πραγματικότητα, χρειάζεται τη βοήθεια σας.

Η Στέλλα θέλει να συνεχίσει να ταξιδεύει και να έχει τη δυνατότητα να πληρώνει όλους όσους συντελούν στο “Όλα τα Σουαρέ του Κόσμου” όπως τους αξίζει. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να ηχογραφεί σε επαγγελματικά studios έτσι ώστε να αποδοθεί η μουσική της περιπέτεια με ακρίβεια.

Ποια είναι

Η Στέλλα Παππά σπούδασε μουσική, κλασική κιθάρα και κλασικό τραγούδι στο Ηράκλειο Κρήτης απ’ όπου κατάγεται. Στα 18 της πήγε στη Θεσσαλονίκη, όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Μετά από μία στάση στο Βερολίνο, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αθήνα.

Παράλληλα με τη φυσική ασχολήθηκε εντατικά με το θέατρο και τη μουσική. Η ίδια θέλησε να χαράξει το δικό της δρόμο και να καταρρίψει τα όρια της μουσικής βιομηχανίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει