Τα τετ-α-τετ με τους ενοίκους, τα λεφτά στην Αλβανία και η dolce vita 

471

-Πήδηξε από τέσσερα μέτρα σαν να κατέβαινε… πεζοδρόμιο

«Αυτά μόνο στις ταινίες…» σχολίαζαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου για τον τρόπο δράσης των δύο νεαρών Αλβανών διαρρηκτών-αναρριχητών, οι οποίοι μπούκαραν αδιακρίτως σε σπίτια, ακόμα και όταν οι ένοικοί τους ήταν μέσα και κοιμόντουσαν. Ορισμένοι ιδιοκτήτες είχαν την ατυχία (και τύχη μαζί) να δουν τις… πλάτες τους καθώς έφευγαν από τον χώρο τους.

Και οι δύο, 25 και 39 ετών αντίστοιχα, πραγματικά εξπέρ του είδους, πήραν προθεσμία να απολογηθούν σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου για τις πάμπολλες διαρρήξεις που φέρονται να είχαν διαπράξει από τον Ιούλιο μέχρι και πριν λίγα 24ωρα, οπότε και αστυνομικοί τούς «τσάκωσαν» στο μπαρ το… ναυάγιο. Καλή η διαρρηκτική, καλή η αδρεναλίνη αλλά χρειάζεται και η dolce vita.

«Πήδηξε από το μπαλκόνι από ύψος τεσσάρων-πέντε μέτρων και συνέχισε να τρέχει απτόητος. Ναι μεν είχε ένα ελαφρύ κούτσεμα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, όμως δεν τον σταματούσε τίποτα. Ήταν σαν να πήδηξε πεζοδρόμιο 20 εκατοστών… Τέτοια ευκολία. Ούτε ο Spiderman!» περιέγραψαν στην «Π» αστυνομικοί κύκλοι.

Οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων αλλά κυρίως το βιντεοληπτικό υλικό από διάφορες περιπτώσεις είναι άκρως διαφωτιστικό. Σε άλλη περίπτωση περιγράφεται ότι ο διαρρήκτης περπατούσε στον δρόμο, λιμπίστηκε ένα σπίτι και χωρίς την παραμικρή δυσκολία σκαρφάλωσε σε παρακείμενο στύλο χωρίς κανένα βοηθητικό μέσο. Μόνο με τα χεράκια του…

Ο 39χρονος φέρεται, κατά πληροφορίες των διωκτικών Αρχών, να είχε έρθει στην Κρήτη για συνδρομή. Κυκλοφορούσαν με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, διέμεναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αμμουδάρας, φρόντιζαν για την καλοπέραση και τη διασκέδασή τους και έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους στις «εισβολές».

Ήταν τέτοιο το θράσος τους που σε μία περίπτωση κατά την οποία ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, αντί να το βάλουν στα πόδια, περίμεναν ατάραχοι μέχρι να σταματήσει. Στο αυτοκίνητο είχαν μεριμνήσει να έχουν και τα κατάλληλα αξεσουάρ για τις απαραίτητες αλλαγές εμφάνισης. Βρέθηκαν ρούχα, παπούτσια, καπέλα τζόκει.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα χέρια τους περνούσε πολύ χρήμα, αν ληφθεί υπόψη η άνετη ζωή που έκαναν αλλά και τα χιλιάδες ευρώ που προωθήθηκαν στην Αλβανία με ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου είχαν καταφέρει να τους εντοπίσουν και να τους ταυτοποιήσουν και μάλιστα σχεδίαζαν επιχείρηση σύλληψης, η οποία επισπεύστηκε από μία ακόμα διάρρηξη και τις πληροφορίες που έδωσε αυτόπτης μάρτυρας. Ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος με το οποίο κυκλοφορούσαν οι δύο διαρρήκτες  «κούμπωσε» απόλυτα με τις πληροφορίες που ήδη είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί, οπότε και η αναζήτηση τέθηκε πλέον σε άλλη βάση και πάντα στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Αστυνομικοί της Ασφάλειας σε συνεργασία με δικυκλιστές της ΔΙΑΣ κατάφεραν να τους εντοπίσουν έξω από μπαρ της λεωφόρου 62 Μαρτύρων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει