Χήρα στα όρια της εξαθλίωσης και ψυχολογικής κατάρρευσης

1,249

Είδε να εκτελούν τον άνδρα της και έμεινε μόνη με δύο παιδιά

Πριν από περίπου τρία χρόνια αναγκάστηκε να ξενιτευτεί για μία ακόμα φορά, με ένα μωρό στην αγκαλιά και ένα 8χρονο στο χέρι. Ο 35χρονος σύζυγό­ς της είχε δολοφονηθεί μπροστά στα μάτια τους με μία μαχαιριά στην καρδιά από μία οροθετική τοξικομανή γειτόνισσα.

Έμεινε μόνη και έρημη, να θρηνεί για τον άδικο χαμό του άνδρα της, να προσπαθεί να επιβιώσει για τα ορφανά παιδιά της.

Η 27χρονη εξακολουθεί να ζει έναν εφιάλτη και παραμένει ράκος. Η ζωή της είναι μία πραγματική κόλαση με την ίδια να βρίσκεται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και της ψυχολογικής κατάρρευσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στην Κρήτη από τη Γερμανία όπου ζει στο σπίτι συγγενικού της προσώπου προκειμένου σήμερα  να παραστεί  στη δίκη για την εκτέλεση του συζύγου της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο  δεν έκρυψε την πικρία της για το σύστημα (Αστυνομία, Δικαιοσύνη, νοσοκομείο) που, όπως είπε, δεν λειτούργησε και δεν τους προστάτευσε. «Κατέστρεψε την ζωή μας. Σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, δεν σκότωσε μόνο έναν. Γιατί δεν μας προστάτευσε κανείς;»

Η 29χρονη σήμερα δράστιδα είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι από το νοσοκομείο όπου είχε μεταβεί σε άθλια κατάσταση, εκδηλώνοντας για μία ακόμα φορά επιθετική συμπεριφορά. Νωρίτερα, το μεσημέρι της μοιραίας ημέρας, είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους κατηγορούμενη (μαζί με έναν φίλο της) για ληστεία.

Για την περίπτωση της υπήρξε σοβαρός προβληματισμός από τις δικαστικές Αρχές για το εάν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι.

Τελικά υπερίσχυσε η άποψη να τής δοθεί μία δεύτερη  ευκαιρία και να παρακολουθήσει πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Αυτός ήταν ο ένας από τους τρεις περιοριστικούς όρους που της επιβλήθηκαν. “Ή παρακολουθείς πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ή μπαίνεις στην φυλακή”.

Υπό αυτό το σκεπτικό, πέρασε την πόρτα της εξόδου των δικαστηρίων, δυστυχώς όμως λίγες ώρες μετά σκότωσε με μία μαχαιριά στην καρδιά τον άτυχο γείτονα της, έναν άνθρωπο που στο παρελθόν την είχε βοηθήσει σε διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια. «Μακάρι να μπορούσα να τον γυρίσω στην ζωή. Ήταν κακή στιγμή.

Σας προσκυνώ, δώστε μου μία δεύτερη ευκαιρία. Θέλω να πάω στην μητέρα μου, στην Γερμανία, να παρακολουθήσω πρόγραμμα απεξάρτησης». Υποστήριξε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα ναρκωτικών χαπιών, είχε κάνει χρήση ηρωίνης και κοκαίνης και ήταν χαμένη.

Η συμπεριφορά της άλλαξε άρδην όταν άκουσε την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα έδρας. Απευθυνόμενη με μίσος στην χήρα άρχισε να την υβρίζει και να την απειλεί.

Η ίδια έχει υποστηρίξει στον ψυχίατρο ότι στην παιδική της ηλικία κακοποιήθηκε άσχημα, στα 8 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, στα 11  έμπλεξε με μπράβο της νύχτας-μαστροπό, στα 13 ήταν ήδη χρήστης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει