ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

806

Μα ποιοι έκαναν τη «μελέτη»;

Γράφουμε συχνά για τα όσα συμβαίνουν με την κυκλοφοριακή ασφυξία στην πλατεία Σινάνη και την τραγική «μελέτη» που έχουν κάνει εκεί. Και θα επανέλθουμε. Αλλά δίνω τώρα τον λόγο σε αναγνώστη μου, γνωστό Ηρακλειώτη μηχανικό:

«Πραγματικά εάν συνάδελφοι έχουν δουλέψει για τις κυκλοφοριακές μελέτες και τα έργα στην περιοχή της πλατείας Σινάνη, Ούλαφ Πάλμε και Ιωνίας πρέπει να τους…πάρουν το δίπλωμα.

Κατάφεραν τα νότια προάστια να μην έχουν… άνοδο παρά μόνο από παραδρόμους δίπλα στην εθνική και έδωσαν μόνο την Ιερολοχιτών που οδηγεί στην Ούλαφ Πάλμε μέσα από ένα βρόγχο που δίνει…προτεραιότητα στο δρόμο που ανεβαίνει από το ρέμα!

Τέτοια επιτυχία οι άνθρωποι. Θα έλυνε το πρόβλημα ένας κυκλικός κόμβος; Σίγουρα όχι οριστικά, αλλά θα έδινε μια μεγάλη ανάσα σε όσα συμβαίνουν τις ώρες αιχμής στην περιοχή»!

 

Συλλέκτης μεταλλίων

Ο Μίνως Μαργαρίτης
Ο Μίνως Μαργαρίτης

Ο Ηρακλειώτης Μίνως Μαργαρίτης, απόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, φοιτητής σήμερα στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε χάλκινο μετάλλιο στην 61η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα. Η ελληνική αποστολή έλαβε συνολικά τέσσερα χάλκινα μετάλλια και δύο εύφημες μνείες.

«Ξεχωριστές ευχές στον δικό μας Μίνω Μαργαρίτη! Είναι το επιστέγασμα τόσων επιτυχιών με μετάλλια και πρωτιές σε πολλούς διαγωνισμούς.

Κλείνει την πορεία του με τον καλύτερο τρόπο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ξεκινά άλλη μία, πανεπιστημιακή πλέον, όπου είναι βέβαιο ότι θα διαπρέψει!

Αντώνη και Μαρία, να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε!», αναφέρει, σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, κ. Ανδρέας Βαρβεράκης.

 

 

Ανησυχία για τον Αρχιεπίσκοπο

Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. ΕιρηναίοςΣτο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Κρήτης βρίσκονται από χθες όλοι οι πιστοί.

Ο κ. Ειρηναίος εμφάνισε χθες το πρωί αναπνευστική δυσλειτουργία, κλήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αρχικά, βρέθηκε στο ΤΕΠ, όπου έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάστασή του συντηρητικά, ο οργανισμός του, όμως, δεν ανταποκρίθηκε και κρίθηκε σκόπιμο να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου είναι διασωληνωμένος από αργά χθες το μεσημέρι.

Υποβλήθηκε σε τεστ κοροναϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό.

 

«Είναι δυνατός»

Ο επίσκοπος Κνωσού, κ. Πρόδρομος, δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος, παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη η κατάσταση της υγείας του. «Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι θα το ξεπεράσει, είναι δυνατός και όλη του τη ζωή αγωνίζεται, δεν το βάζει κάτω», ανέφερε χθες στην «Π».

Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, ήταν καλά, το πρωί η κατάσταση της υγείας του προβλημάτισε τους οικείους του. Τον τελευταίο καιρό είχε μειώσει το φαγητό του, για αυτό το λόγο είχε βρεθεί στο ΠαΓΝΗ πριν από περίπου 15 ημέρες, τότε όλες οι εξετάσεις του είχαν βγει καλές.

Του είχαν συστήσει να βελτιώσει τη σίτισή του, όπως και έκανε, με τη φιλότιμη προσπάθεια όλων στην Αρχιεπισκοπή και την επίβλεψη γιατρών και διαιτολόγων. «Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι θα το ξεπεράσει, με τη βοήθεια των γιατρών και του Θεού», ανέφερε ο κ. Πρόδρομος.

 

Ένας χαμός έγινε μετά που εμφανίστηκε στην τηλεόραση ένας μαθητής από τις καταλήψεις, ονόματι Ξάνθος Γερμανάκος.Τελικά ποιοι κάνουν καταλήψεις;

Κοίτα τώρα τι κάνουν με τα παιδιά.

Ένας χαμός έγινε μετά που εμφανίστηκε στην τηλεόραση ένας μαθητής από τις καταλήψεις, ονόματι Ξάνθος Γερμανάκος.

Ήταν… αποστομωτικός όταν τον ρώτησε ο Παπαδάκης για τις καταλήψεις και βγήκαν ορισμένοι να τον εκθειάσουν.

Μάλιστα ένας θυμήθηκε τα νιάτα του Αλέξη και έγραψε «Θεούλης ο μικρός Τσιπράκος»!

Τι ήταν να το πει; Βγήκαν και τον… έκραξαν ότι «Κάτι πουθενάδες των αγώνων προσπαθούν να καπηλευθούν τα στελέχη της ΚΝΕ και να το ταυτίζουν με τον Τσίπρα»!

Καταλάβατε τώρα…

 

Ο αεροπόρος Λογιάδης!

Τον πρόγονο της οικογένειας Λογιάδη, τον Ιωάννη Λογιάδη του Εμμανουήλ, τίμησε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, που πριν μερικές ημέρες βρέθηκε στη Θάσο.

Ο Ιωάννης Λογιάδης, γιος του Εμμανουήλ, Υπουργού Οικονομικών επί Κρητικής Πολιτείας, ήταν αξιωματικός της αεροπορίας κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γεννήθηκε το 1897 στην Αθήνα. Τον Νοέμβριο του 1917 ορκίστηκε έφεδρος σημαιοφόρος αεροπόρος και στη συνέχεια κατατάχθηκε στη Ναυτική Αεροπορική Υπηρεσία.

Τον πρόγονο της οικογένειας Λογιάδη, τον Ιωάννη Λογιάδη του Εμμανουήλ, τίμησε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, που πριν μερικές ημέρες βρέθηκε στη Θάσο.

Πήρε μέρος στις επιχειρήσεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου από το αεροδρόμιο Πρίνου, Θάσου. Συγκεκριμένα το Αεροδρόμιο του Καζαβητίου (1916 – 1918), που έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, και τους δικούς του νεκρούς, στις μάχες για την ελευθερία.

Ο μόλις 20 ετών αεροπόρος, επιστρέφοντας από πολεμική αποστολή στην Καβάλα στις 2 Δεκεμβρίου 1917, βρήκε το θάνατο όταν το αεροσκάφους του Bristol συγκρούστηκε με άλλο ελληνικό κοντά στο αεροδρόμιο της Θάσου. Τον Ιούνιο του 2012, κατασκευάστηκε ένα νέο μνημείο στο λιμάνι της Θάσου, όπου τιμήθηκαν οι πεσόντες που έπεσαν υπέρ πατρίδος, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Μόνο δέος και συναισθήματα που δεν μπορούν να καταγραφούν νιώθει κανείς μπροστά στο μεγαλείο αυτών των ανθρώπων» ανέφερε ο κ. Γιώργος Λογιάδης, τονίζοντας ότι οι μνήμες πρέπει να μένουν πάντα ζωντανές.

 

@patris
Μόλις περάσαμε τους 1.000.000 θανάτους από κοροναϊό παγκοσμίως. Πώς την έχουν στήσει έτσι αυτή τη συνωμοσία οι σατανάδες!
Drone

 

Το βλέπουν και πιο πάνω

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγαλύτερης ύφεσης από το τελευταίο σενάριο της κυβέρνησης, που έκανε λόγο για 8%, αφήνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην «Αυγή της Κυριακής», εξαιτίας και της χειρότερης -από το αναμενόμενο- επίδοσης του τουρισμού. Παράλληλα παραδέχεται ότι θα χρειαστεί -παρά τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων- να φτάσουμε στο 2022 για να εξισορροπηθεί η γενικότερη οικονομική πτώση του 2020, καθότι αναφέρει πως του χρόνου θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της φετινής απώλειας.

Αναφορικά με την έκθεση Πισσαρίδη, ο ίδιος παρατηρεί με νόημα πως είναι ορθό η επιστήμη και η εφαρμοσμένη πολιτική να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι με πρακτικές υποκατάστασης προσθέτοντας πως για τον τρόπο αξιοποίησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης οι τελικές αποφάσεις και οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση.

 

 

Ο Κώστας Βαρδαβάς και ο Δήμαρχος

Άλλος έχει τη χάρη

Τελικά άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη. Για όσους ξέρουν τι συμβαίνει στη Λότζια το τελευταίο διάστημα έρχονται εξελίξεις.

Κι όλο και συζητείται το όνομα του Κώστα Βαρδαβά για το μέλλον.

Ο αντιδήμαρχος που έχει τη φήμη του συγκρουσιακού κατάφερε το τελευταίο διάστημα να αποδείξει ότι είναι ο βασικός πυλώνας στήριξης του δημάρχου -καίτοι δεν εισέπραξε το ίδιο αντίτιμο- είναι επίσης ένας σταθερός συνομιλητής των δημοτικών συμβούλων, ακόμη και της αντιπολίτευσης.

Εάν δε κρίνω και από το πώς ο ίδιος έχει ρίξει τους τόνους, έχει πια εμπειρία, έδειξε έργο και… υπάρχει κι ένα περίεργο μορατόριουμ, τότε, ναι, επιβεβαιώνονται όσοι κυκλοφορούν διάφορα σενάρια.

 

Η σκληρή Μπάρετ

Τη συντηρητική νομικό Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, όρισε ο Ντόναλντ Τραμπ για να καλύψει τη θέση της εκλιπούσας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για να εγκριθεί ο διορισμός της από τη Γερουσία, όπου οι ρεπουμπλικάνοι κατέχουν την πλειοψηφία.Η επιλογή της 48χρονης Μπάρετ προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις ΗΠΑ, καθώς θεωρείται το ιδεολογικό “αντίβαρο” της προοδευτικής Γκίνσμπουργκ, με συντηρητικές θέσεις σε σειρά ζητημάτων και βαθιά πίστη στην καθολική εκκλησία. Οργανώσεις προάσπισης του δικαίωματος στην άμβλωση εκφράζουν ανησυχίες ότι ως μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου η Μπάρετ μπορεί να βοηθήσει στην ανατροπή της Roe v. Wade του 1973, της απόφασης-σταθμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που νομιμοποίησε την άμβλωση σε εθνικό επίπεδο.

 

η Έιμι Μπάρετ

People of Praise

…Οι ανησυχίες εντάθηκαν όταν οι New York Times αποκάλυψαν μερικές μέρες πριν πως η Έιμι Μπάρετ και ο σύζυγός της είναι μέλη της ακραία συντηρητικής θρησκευτικής οργάνωσης People of Praise, κάτι που η 48χρονη νομικός προσπάθησε να αποκρύψει.

Η οργάνωση People of Praise, στην οποία βασίστηκε η οργουελική σειρά και βιβλίο της Μάργκαρετ Άτγουντ “The Handmaid’s Tale”, πρεσβεύει την απόλυτη υπακοή της γυναίκας στον άνδρα, ακόμη και στο θέμα της ψήφου.

Η οργάνωση είναι γνωστή για την πατριαρχική δομή της και τις πατριαρχικές θέσεις που στηρίζει, ενώ μέλη της είναι, επίσης, και οι γονείς της Μπάρετ, αλλά και ο σύζυγός της, ο 46χρονος Τζέσε.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι πιθανόν η Μπάρετ να ελεγχθεί πειθαρχικά γιατί απέκρυψε τις σχέσεις της με την οργάνωση, όταν είχε καταθέσει ενώπιον γερουσιαστών πριν από τρία χρόνια.

 

Γελοιογραφία: Πάνος Ιατρίδης
Γελοιογραφία: Πάνος Ιατρίδης www.panosiatridis.gr

Περιμένει και επιθέσεις

Ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι αναμένει «ψέματα» και «προσωπικές επιθέσεις» εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη τηλεοπτική τηλεμαχία που θα έχουν αύριο Τρίτη, όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να τον αντικρούσει.

«Θα είναι δύσκολο», παραδέχτηκε ο Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Αναμένω άμεσες επιθέσεις, κυρίως προσωπικές επιθέσεις, μόνο αυτό ξέρει να κάνει», πρόσθεσε αναφερόμενος στον απερχόμενο πρόεδρο. «Δεν ξέρει πώς να συζητά τα γεγονότα. Δεν είναι τόσο έξυπνος. Δεν ξέρει πολλά περί εξωτερικής ή εσωτερικής πολιτικής. Δεν γνωρίζει πραγματικά τις λεπτομέρειες», συνέχισε.

 

Τους ενόχλησε πολύ…

Μια φωτογραφία (στη Σούδα) κι ένα σχόλιο δημοσίευσε ο Hassan Sajwan από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γράφοντας «εδώ τα στελέχη της Αεροπορίας μας με τους Έλληνες συμμάχους» κι έγινε χαμός με τους Τούρκους. Λυσσάξανε να γράφουνε εμετικά σχόλια από κάτω για την «συμμαχία» αυτή. Ξιδάκι, καρντάσια!

 

Ημερομηνία

Σας είχα πει να σημειώσετε μια ημερομηνία. Ήταν η 28η Οκτωβρίου. Μην βιάζεστε. Κανένας δεν μπορεί να βιάζεται.

 

 Εμπάργκο

Την  απόφασή της να επιβάλει εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία, με την τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet» να κάνει λόγο για ισχυρό πλήγμα στην ήδη τσακισμένη τουρκική οικονομία.Το Ριάντ επέβαλε ανεπίσημο εμπάργκο σε τουρκικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων υφασμάτων και τροφίμων πέρυσι, ενώ από την επόμενη εβδομάδα ο αποκλεισμός αποκτά πλέον επίσημα χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, οι εξαγωγές στη Σαουδική Αραβία ανέρχονταν σε 3,3 δισ. δολάρια ετησίως. Η Τουρκία εξήγαγε, μεταξύ άλλων, στο αραβικό βασίλειο φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα και έπιπλα.

 

Φήμες;

Είναι δυνατόν να έχουν βάση αυτά που ακούγονται για απόσυρση πυροβολαρχιών από τα νησιά μας; Με το πρόσχημα ότι θα χρησιμοποιηθεί το προσωπικό για τις δυο ταξιαρχίες που σχεδιάζονται στην Μακεδονία; Μάλλον φήμες, ε;

 

Το “αντίο”

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από την ζωή χτυπημένη από την επάρατη νόσο η Τιμόκλεια Βαρδάκη, μητέρα του καλού συναδέλφου δημοσιογράφου Βαγγέλη Βαρδάκη. Κουράγιο στον σύζυγό της, Κώστα, που ήταν συνοδοιπόροι με την θανούσα  με έγγαμο βίο 64 ολόκληρα χρόνια, και στα παιδιά του,ς Θόδωρα, Νίκο, Βαγγέλη Βαρδάκη, στις συζύγους τους αλλά και στα 7 εγγόνια που τόσο αγαπούσε η γιαγιά τους Τιμόκλεια. Η κηδεία της θα γίνει στις 10 το πρωί  στον Αγ. Κωνσταντίνο στο παλιό νεκροταφείο.

 

Το σποτ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, η Κατερίνα Βρανά και η Μαρία Σάκκαρη συμμετέχουν μεταξύ πολλών άλλων, στο νέο τηλεοπτικό σποτ της ΕΡΤ που θα προβάλλεται από σήμερα Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου. «Στο τηλεοπτικό σποτ, που βγαίνει στον αέρα από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, μετέχουν σιωπηλά ανώνυμοι συμπολίτες μας, αλλά και επώνυμοι Έλληνες, οι οποίοι έχουν αποδείξει με τη δουλειά τους και τη στάση τους τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της χώρας. Γι’ αυτό άλλωστε και όλοι τους δέχθηκαν αφιλοκερδώς να μετάσχουν στη φετινή καμπάνια της ΕΡΤ, καλώντας μας να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε έμπνευση για όλους», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση η Δημόσια Τηλεόραση.

 

Ηθικό

Κλίμα Φαήλου αυτή την εποχή: Οι Τούρκοι κάνουν προβοκάτσιες για να χτυπήσουν το ηθικό μας πετώντας μπογιές σε ζωγραφισμένη σημαία.Εμείς με τον Σαλιάρη και την “Λήμνος” τούς ανοίξαμε μια τρύπα 2Χ3 σε αληθινή, όχι ζωγραφισμενη,φρεγάτα και τα Αρμενάκια σκοτώνουν Αζέρους Τούρκους σαν μπεκάτσες. Πονάει ο πισινός  τους, λέει ο έτοιμος από καιρό… Φαήλος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει