Οι νικητές του διαγωνισμού «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2020»

205

Τους νικητές του φωτογραφικού  διαγωνισμού   «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2020», ανακοίνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ .Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας – Global Wind Day, 15 Ιουνίου 2020 και οι συμμετοχές έφτασαν τις 330 από όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της κάθε φωτογραφίας – συμμετοχής είχε άμεση σχέση με τις σύγχρονεςανεμογεννήτριες στην Ελλάδα και εντασσόταν σε μια από τις ακόλουθες θεματικές κατηγορίες:Κατηγορία 1: η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας Κατηγορία 2: Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα Κατηγορία 3: Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση )Νικήτρια φωτογραφία του διαγωνισμού είναι η φωτογραφία του Αλέξανδρου Περτσινίδη, η οποία λήφθηκε στο Δροσάτο, Κιλκίς.

Στην κατηγορία  η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας, τιμητική διάκριση λαμβάνει η φωτογραφία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, η οποία λήφθηκε στην περιοχή Τραγάνα Φθιώτιδας.

Η νικήτρια φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα, είναι από αιολικό πάρκο στο νησί της Σίφνου και ανήκει στον Γεώργιο Καψάλη.

Η νικήτρια φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση), είναι η φωτογραφία του Θανάση Τζέλλου, η οποία λήφθηκε στο Παναχαϊκό Όρος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει