Αναβάλλεται το Ετήσιο Διεθνές Συμβουλευτικό Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

158

Αναβάλλεται εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν παγκοσμίως για την Covid 19, το Eτήσιο Διεθνές Συμβουλευτικό Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο θα διεξαγόταν στα Χανιά μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020. Το   Forum    θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5-7 Οκτωβρίου 2022.

Κατόπιν αλλεπάλληλων τηλεδιασκέψεων, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, συμφώνησαν ότι το σπουδαιότατο συνέδριο των “Πολιτιστικών Διαδρομών” στο οποίο συμμετέχουν περίπου 500 εκπρόσωποι από τουλάχιστον 55 χώρες θα πρέπει να αναβληθεί.

Με σεβασμό στη δημόσια υγεία, οι συνδιοργανωτές του Συνεδρίου (Συμβούλιο της Ευρώπης, ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Χανίων, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης) αποφάσισαν ομόφωνα την αναβολή του Συνεδρίου προκειμένου αυτό, να πραγματοποιηθεί τελικά χωρίς ωστόσο να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του -τη μεγάλη συμμετοχή και αλληλεπίδραση των συνέδρων- σε μια άλλη χρονική συγκυρία που θα προσφέρει σαφή ασφάλεια προς όλους.

Ετσι λοιπόν, επιλέχθηκε ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής η 5-7 Οκτωβρίου 2022. Aξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα φιλοξενίας του Συνεδρίου ξεκίνησε από τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης και τον πρόεδρο του κ.Σταθάκη.   Η διοργάνωση του   Forum “σηματοδοτεί ευρύτερη συνεργασία του κ. Σταθάκη με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του ΕΗΙCA, με αφορμή το Συνέδριο, προέβη και σε προτάσεις που κατέθεσε στην Snezana Samardzić – Markovic, Γενική Διευθύντρια του Συμβουλίου της Ευρώπης και στον  εκτελεστικό γραμματέα της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας των «Πολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης και Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών Stefano Dominioni  αναφορικά με την δημιουργία γραφείου – παραρτήματος των “Πολιτιστικών Διαδρομών” στα Χανιά της Κρήτης και την μόνιμη διεξαγωγή του Συνεδρίου των “Πολιτιστικών Διαδρομών” στα Χανιά.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει