ΜΑΛΕΒΙΖΙ: Ζητά ζωντανές μεταδόσεις του Συμβουλίου

110

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου κ. Σπ. Καλλέργη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μαλεβιζίου Θανάσης Κύρκος ζητά τη ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, το τελευταίο εξάμηνο ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που έχουν επέλθει λόγω της υγειονομικής κρίσης του νέου κοροναϊού αλλά και των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό μετάδοσής του.

Η στάθμιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, απασχολεί πολίτες, ακαδημαϊκούς, κυβερνήσεις και δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα.

Από τις βασικές αρχές της τοπικής μας δημοκρατίας αποτελεί η δημοσιότητα των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, προκειμένου οι δημότες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση και να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις αποφάσεις που τους αφορούν σε τοπικό επίπεδο.

Προτείνω να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη «ζωντανή αναμετάδοση» των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω της τεχνολογικής δυνατότητας του LiveStreaming».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει