Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο

112

Με τη συμμετοχή φορέων, συλλογικοτήτων και δημοτών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 η έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τον Δήμο Ηρακλείου, μίας στρατηγικής και παράλληλα οραματικής μελέτης, η οποία χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Οι τρέχουσες συνθήκες περιόρισαν τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, όμως μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex και των άλλων καναλιών επικοινωνίας, οι  πάνω από εξήντα συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να τοποθετηθούν για το ΣΒΑΚ Ηρακλείου.

Το πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το ΣΒΑΚ Ηρακλείου παρουσίασε η κ. Πελαγία Χαιρέτη, προϊσταμένη του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου και υπεύθυνη για την ανάπτυξη και υλοποίηση του Σχεδίου και τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, πολιτικές και μέτρα που θα εφαρμοστούν μέχρι και τον Αύγουστο 2021.

Ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος τόνισε την ουσιαστική συμβολή της τοπικής κοινωνίας στο συν-σχεδιασμό των παρεμβάσεων που αφορούν στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και εν γένει στην κυκλοφορία στην πόλη με στόχο την ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με έμφαση στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, καθώς και τη μείωση της χρήσης των ιδιωτικών αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Πρασίνου και Καθημερινότητας κ. Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ενημέρωσε για όλα τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος μέχρι σήμερα και υπογράμμισε την σπουδαιότητα της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε όλο αυτό το εγχείρημα.

Ο κ. Αναστασάκης αναφέρθηκε στην αναζήτηση νέων τρόπων κινητικότητας, στην αύξηση των πεζοδρομήσεων, καθώς και στις ενέργειες που αναμένεται να γίνουν από την πλευρά της δημοτικής Αρχής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει