Απαγορεύεται μετά τα μεσάνυχτα το take away στο Ηράκλειο και επιτρέπεται το delivery

1,119

Επιτρέπεται το delivery, απαγορεύεται  το take away. Αυτό προβλέπει για την περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου όπου συνεχίζεται το lockdown η κοινή υπουργική απόφαση σε ό,τι αφορά στους ειδικούς κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η ΚΥΑ ξεκαθαρίζει τι ισχύει σε περιπτώσεις, όπως του Ηρακλείου, που τα καταστήματα κλείνουν τα μεσάνυχτα

Παρά την σύγχυση σε καταστηματάρχες και καταναλωτικό κοινό για το τι τελικά ισχύει, η Αστυνομία αποσαφηνίζει ότι στο ΦΕΚ υπάρχει ειδική διάταξη που προβλέπει ότι για το Ηράκλειο (όπως και άλλες περιοχές με ανάλογο status λόγω Covid) μετά τα μεσάνυχτα δεν επιτρέπεται ο πελάτης να προσέρχεται στο κατάστημα για να παραλάβει παραγγελία και να φύγει.

Επιτρέπεται όμως να παραγγείλει και να γίνει διανομή στο χώρο του, επιτρέπεται δηλαδή το delivery.

Προχθές τα ξημερώματα αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε ψητοπωλείο στο Ηράκλειο όπου εντοπίστηκαν πελάτες για take away.

Στην περίπτωση αυτή βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, επιβλήθηκε τριήμερη αναστολή λειτουργίας ενώ βεβαιώθηκε και παράβαση υγειονομικού ενδιαφέροντος (βιβλιάριο).

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, στο άρθρο 2 παράγραφο 4 της επίμαχης κοινής υπουργικής απόφασης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π οικ. 56418/14.9.2020 κοινή υπουργική απόφαση (Β’ 3927) όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγεται από την εφαρμογή της παρούσας. Εντός του πεδίου εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΕ ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (take away)».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει