Το ΙΤΕ επισκέφθηκε η νέα πρυτανική Αρχή

168

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας επισκέφθηκαν οι νέες πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο νεοεκλεγείς Πρύτανης, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κ. Γιώργος Κοντάκης, συνοδευόμενος από τους Αντιπρυτάνεις καθηγητές Γιώργο Κοσιώρη, Δημήτρη Μυλωνάκη, Μιχάλη Παυλίδη και Κωνσταντίνο Σπανουδάκη, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, τους Διευθυντές των Ινστιτούτων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΕ.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ καλωσόρισε τις Πρυτανικές Αρχές και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το ΙΤΕ  επιθυμεί μια άριστη συνεργασία, στον μέγιστο βαθμό, με όλα τμήματα και τις σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επεσήμανε ότι έχει ήδη αναπτυχθεί μια πολυετής και ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία σε ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο, καθώς και στο πλαίσιο της χρήσης υποδομών και της διοργάνωσης  εκδηλώσεων, και πρόσθεσε: «Η ομαλή και στενή συνεργασία είναι σημαντική και θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς αποτελούμε μια κοινότητα ανθρώπων, στην ίδια γεωγραφική περιοχή, με κοινούς στόχους και οράματα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γεώργιος Κοντάκης, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ανέφερε ότι τα δυο ιδρύματα είναι αλληλένδετα καθώς πολλοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης αναπτύσσουν ερευνητική δραστηριότητα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

«Θεωρώ ότι η καλή σχέση ανάμεσα σε 2 χώρους, διασφαλίζεται μέσω των ανθρώπων τους» υποστήριξε για να προσθέσει:

« Έχω την πεποίθηση ότι οι χώροι μας θα χαρακτηρίζονται από συνεργατικότητα, ισότιμη σχέση, αμοιβαίο σεβασμό και αναγνώριση του ρόλου του κάθε ιδρύματος. Είμαστε πράγματι μια κοινότητα και είναι γεγονός ότι η παρουσία του ΙΤΕ έχει προσδώσει αξία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως και το ΙΤΕ έχει ωφεληθεί από τη σχέση αυτή. Είμαι βέβαιος ότι μαζί θα επιτύχουμε πολύ περισσότερα από εκείνα που θα κατάφερνε ο καθένας χωριστά.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα κινηθεί με γνώμονα τη συνεργασιμότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό, την κατανόηση διακριτών ρόλων και της συνέπειας, ώστε να επιτύχουμε προστιθέμενη αξία και στα δυο ιδρύματα. Είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε εδώ, και στο επόμενο διάστημα, μέσα από κοινές πρωτοβουλίες, προσπάθειες και συνέργειες, θα αποδειχθεί πόσο στενά και εποικοδομητικά θα συνεργαζόμαστε».’

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει