ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ: Απολογία σε συνθήκες Covid 19

222

Εισαγγελέας και ανακρίτρια Λασιθίου μετέβησαν τελικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας προκειμένου να απολογηθούν οι δύο διακινητές που διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid για το ναυάγιο με τους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση υπό συνθήκες πανδημίας και κατηγορούμενους θετικούς στον ιό, όμως  παρά τις δυσκολίες τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Οι δύο διακινητές κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ωστόσο θα παραμείνουν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας μέχρι να αποφασιστεί το πού θα μεταχθούν και υπό ποιες διαδικασίες, με πιθανότερο προορισμό τον Κορυδαλλό.

Όταν πλέον απομακρυνθούν από το Τμήμα θα γίνει απολύμανση των κρατητηρίων και των χώρων, ενώ στα τέλη της εβδομάδας θα υποβληθούν σε τεστ και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας.

Όπως έχει γράψει η «Π», οι περισσότεροι από τους διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Ρόδο, ενώ στη Σητεία παρέμειναν 19 άτομα, 17 μετανάστες και οι δύο διακινητές. Αρχικώς διαγνώστηκαν θετικοί τόσο κάποιοι από τους μετανάστες που μεταφέρθηκαν στη Ρόδο όσο και δύο μετανάστες- ο ένας εκ των οποίων ανήλικος- από αυτούς που εξακολουθούν να «φιλοξενούνται» στη Σητεία.

Στους διαγνωσμένους με Covid προστέθηκαν και οι δύο διακινητές, οι οποίοι είχαν ήδη προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, στα δικαστήρια Νεάπολης, και κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας λόγω έλλειψης χώρου κράτησης στο λιμεναρχείο Σητείας. Ήταν φυσικό και επόμενο να υπάρξει αναστάτωση, καθώς στην όλη διαδικασία έχουν εμπλακεί πολλά άτομα από διαφορετικές υπηρεσίες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει