Με τις κληρώσεις άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ στην ΕΚΑΣΚ

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ- ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

217

Με την ελπίδα το πρώτο τζάμπολ στα παρκέ της Κρήτης να μην καθυστερήσει σημαντικά-κάτι που φυσικά εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας και τις αποφάσεις της Πολιτείας-πραγματοποιήθηκαν χθες οι κληρώσεις των τοπικών πρωταθλημάτων μπάσκετ καθώς και του Κυπέλλου Κρήτης.

Στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ βρέθηκαν αποκλειστικά και μόνο τα στελέχη της Ένωσης καθώς δεν ήταν δυνατή λόγω των περιοριστικών μέτρων, η παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες έναρξης των κατηγοριών ωστόσο υπάρχει η πίστη να ξεκινήσει

η δράση μέσα στον Οκτώβριο, φυσικά χωρίς θεατές σε πρώτη φάση…

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία των ανδρών, φέτος παίρνουν μέρος 13 ομάδες (Ανδρογέας, Κύδων, Πεδιάδα, Ηρόδοτος, ΟΑΧ, Ακαδημία Ρ., Μεσσαρά, Δειλινό, Ηράκλειο, ΑΟΚ Ιεράπετρα, Αναγέννηση, Ρέθυμνο, Χανιά BC).

Στη Β’ φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες και θα συναντηθούν μεταξύ τους (1-4 και 2-3) στις δύο νίκες. Στην τελικηì φάση προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες της Β’ φάσης και θα συναντηθούν μεταξύ  τους στον τελικόì στις δύο νίκες, χωρίς να συνυπολογίζονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα της Α’ φάσης.

Στις γυναίκες φέτος θα πάρουν μέρος 6 ομάδες (Εργοτέλης, Ιεράπετρα, ΟΦΗ, Ηρόδοτος, Αρκάδι, ΟΑΧ 2000) που θα συναντηθούν σε τρεις γύρους ενώ δεν θα υπάρξουν πλέι οφ.

Στους εφήβους έχουμε και φέτος δύο κατηγορίες, με 10 ομάδες να μετέχουν στην πρώτη και επτά στη δεύτερη. Επτά ομάδες συμμετέχουν στην κατηγορία νεανίδων και πέντε στις κορασίδες.

Τέλος στην Α’ κατηγορία παίδων θα πάρουν μέρος δέκα σωματεία ενώ στη Β’ κατηγορία οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους με γεωγραφικάì κριτήρια.

Να σημειώσουμε ότι η κλήρωση του Κυπέλλου Κρήτης -όπου μετέχουν 12 ομάδες ανδρών-πραγματοποιήθηκε χθες αλλά θα ανακοινωθεί σήμερα από την ΕΚΑΣΚ.

 

Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων μπάσκετ της ΕΚΑΣΚ

Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων μπάσκετ της ΕΚΑΣΚ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει