Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη

199

Συνεχίστηκαν και χθες οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη. Μετά τις δύο πρωινές “επισκέψεις” του Εγκέλαδου, ένας ακόμη σεισμός κατεγράφη 37 χλμ. νότια της Γαύδου, λίγες ώρες αργότερα.

Δύο σεισμοί καταγράφηκαν στην Κρήτη χθες το πρωί με διαφορά μόλις… μισής ώρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 9.01 το πρωί και είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του ήταν 51 χιλιόμετρα δυτικά της Παλαιόχωρας Χανίων και είχε εστιακό βάθος 25 χιλιομέτρων.

Μισή ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 9.31 το πρωί, νέος σεισμός καταγράφηκε αυτή τη φορά ανατολικά, στο άλλο άκρο του νησιού.

Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της ήταν 15 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου, με εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων.

Ακολούθησε όμως και τρίτη αξιοσημείωτη δόνηση.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και με εστιακό βάθος στα 10 χλμ, νότια της Γαύδου και παρά το γεγονός ότι ήταν ασθενής, έρχεται να εντείνει έως ένα σημείο την ανησυχία των πολιτών, καθώς είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τον σεισμό της περασμένης Παρασκευής, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που “ταρακούνησε” αρκετά τα ανατολικά του νησιού, έχοντας σαν επίκεντρο θαλάσσια περιοχή νότια της Άρβης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει