Παρουσιάζεται δοκίμιο για το 1821

157

Το δοκίμιο ιστορίας του Χρήστου Τσαντή, “Το Ελληνικό Ζήτημα και οι Μεγάλες Δυνάμεις, πριν και μετά το 1821-

Μέσα από Ιστορικές πηγές και ντοκουμέντα”, θα παρουσιάσουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, σήμερα  Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο μουσικό καφενείο «Αθιβολή», στο Κουμ Καπί, στα Χανιά. Θα μιλήσουν για το βιβλίο: ο Σήφης Μιχελογιάννης, η Αγγελική Μπεμπλιδάκη, ο Νίκος Μπλαζάκης και ο συγγραφέας.

Μια αποκαλυπτική περιήγηση μέσα από ιστορικές πηγές, διπλωματικά έγγραφα και ντοκουμέντα, στα χρόνια πριν και μετά την Επανάσταση του 1821.

Ο αναγνώστης μπορεί να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του, καθώς περπατά στα βήματα του Ρήγα, διαβάζοντας αποσπάσματα της αλληλογραφίας αυτοκρατόρων και διπλωματών των Μεγάλων Δυνάμεων, έγγραφα, κείμενα και άλλες πηγές σχετικά με το Ελληνικό Ζήτημα…

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα κείμενα του Βολταίρου, του Ναπολέοντα, της Μεγάλης Αικατερίνης, του αυτοκράτορα της Αυστρίας Ιωσήφ Β’, του Γάλλου περιηγητή Cornelius le Brun, του Τσάρου Αλέξανδρου του Α’, του Βαρόνος Thugut, επιτετραμμένου της Αυστρίας στην οθωμανική Πύλη, του William Eton, Πρόξενου της Μ. Βρετανίας στη Ρωσία και την Τουρκία, του Felix Beaujour, διπλωμάτη και συγγραφέα, του Βαρόνου Rathkeal, πρεσβευτή της Αυστρίας στην Κωνσταντινούπολη, του Γάλλου Διοικητή της Λευκάδας Royer, του Ρώσου υποναύρχου Ουσακώφ, των K. Marx και F. Engels, του Φρειδερίκου Τιρς, του λόρδου Στράνγκφορντ, πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Κωνσταντινούπολη, του Λόρδου Palmerston, του Ναύαρχου Codrington, του λόρδου John Russell, πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, του Ρήγα Φεραίου, του Χριστόφορου Περραιβού, συναγωνιστή του Ρήγα, του Φωτάκου, του Αδαμάντιου Κοραή, υπασπιστή του Θ. Κολοκοτρώνη, του Κ. Σαθά, του Νίκου Πολίτη, του Σπυρίδωνα Τρικούπη, του Φοίβου Γρηγοριάδη, του Γιώργη Λαμπρινού, του Γ. Κορδάτου και άλλων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει