Ούτε σήμερα η εκκίνηση της προσχολικής αγωγής στο Ηράκλειο

308
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ηρακλείου κ. Πολύδωρος Κουτσαυτάκης

Ούτε σήμερα ξεκινά το πρόγραμμα προσχολικής αγωγής στο Ηράκλειο, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί καθώς δόθηκε άλλη μια μέρα αναβολή για να αντιμετωπισθούν κρίσιμα ζητήματα που εξακολουθούν να βρίσκονται στον αέρα μια εβδομάδα μετά την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως προκύπτει παρά το γεγονός ότι έχει παραληφθεί ο σχολικός εξοπλισμός, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι κατάλληλες τουαλέτες που είναι αναγκαίο να υπάρχουν για τα παιδάκια της προσχολικής αγωγής.

Όμως αυτά δεν είναι τα μόνα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν γεγονός που για μια ακόμα φορά θα οδηγήσει την Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα τεθούν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που βρίσκονται στον αέρα, και είναι προϋπόθεση να αντιμετωπισθούν για να προχωρήσει σωστά το πρόγραμμα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Όπως εξηγεί με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Πολύδωρος Κουτσαυτάκης με βάση τη νεότερη ενημέρωση που υπάρχει δόθηκε άλλη μια μέρα αναβολή στο πρόγραμμα επειδή παρά το γεγονός ότι έχει έρθει ο εξοπλισμός δεν έχουν τοποθετηθεί οι τουαλέτες για τα παιδιά του νηπίου.

Ωστόσο εκτός από τα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση του εξοπλισμού η Ένωση θεωρεί ότι θα πρέπει να ενισχυθεί και το προσωπικό και σε κάθε τάξη να υπάρχει  όχι ένας εκπαιδευτικός αλλά δύο για να εξελίσσεται πιο σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία, με δεδομένο και το γεγονός ότι κάποια παιδιά θα κάνουν χρήση της τουαλέτας και δεν έχουν την ετοιμότητα να φροντίσουν μόνα τους για την προσωπική τους υγιεινή.

Ο κ. Πολύδωρος Κουτσαυτάκης τονίζει επίσης ότι υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και σε σχέση με τις καθαρίστριες που δεν επαρκούν.

Όπως τονίζει με δηλώσεις του στην «Π», το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι οι καθαρίστριες είναι μερικής απασχόλησης και δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τις ανάγκες των νηπιαγωγείων, πόσο μάλλον των παραρτημάτων. Άρα ζητούμενο για την Ένωση είναι, άμεσα ο Δήμος Ηρακλείου, να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών  που υπάρχουν και παράλληλα να μετατρέψει τη μερική απασχόληση σε μόνιμη φροντίζοντας παράλληλα να διασφαλίσει και για την αναγκαία προμήθεια υγειονομικού υλικού που είναι δική του ευθύνη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ηρακλείου, τονίζει ότι ένα ακόμα κρίσιμο ζήτημα που θα τεθεί στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι η άμεση δρομολόγηση λύσεων σε σχέση με τη σχολική στέγη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να χτιστούν όλα τα αναγκαία σχολικά κτήρια που έχει ανάγκη η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα να ολοκληρωθούν όλες οι ημιτελείς κατασκευές.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι σήμερα που βρισκόμαστε μέσα σε αυτό το σκηνικό της πανδημίας το ζήτημα της άμεσης κάλυψης του προβλήματος της σχολικής στέγης γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό αφού θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για να γίνεται σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι άμεση ανάγκη επίσης σε αυτή τη φάση να δημιουργηθούν σχολικά τμήματα με 15 παιδιά πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο δήμος Ηρακλείου θα πρέπει να βρει κατάλληλους χώρους για το σκοπό αυτό.

Έχουμε ζητήσει μελέτη να προχωρήσουμε άμεσα στο χτίσιμο σχολείων να ολοκληρωθούν όλες οι κατασκευές που είναι ημιτελείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει