5ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Ο Σύλλογος Γονέων για την κατάληψη

1,645

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου Ηρακλείου παίρνει θέση για την κατάληψη, στην οποία προχώρησαν οι μαθητές την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν, οι μαθητές διαφωνούν με τη χρήση μάσκας, όπως προβλέπουν οι οδηγίες των ειδικών για την προστασία από τον κοροναϊο, ενώ ζητούν την τήρηση των αποστάσεων με τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων και την ενίσχυση των μέτρων καθαριότητας.

Επίσης, ζητούν την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών και πρωταθλημάτων.

Τέλος, ζητούν ένα σταθερό σύστημα εξέτασης στις πανελλήνιες, ώστε να μην αποτελούν τα «πειραματόζωα» κάθε φορά.

“Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μαθητών μας. Ωστόσο δεδομένων των συνθηκών και του ολοένα αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων, οι όποιες μορφές διαμαρτυρίας με τα παιδιά σε συγχρωτισμό και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας μέσα στο σχολείο απειλούν την υγεία των ίδιων των μαθητών, των οικογενειών τους και τέλος τη Δημόσια Υγεία.

Ακόμη πιστεύουμε ότι σε αυτή την ιδιαίτερη και δύσκολη εποχή, με περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία την ατομική και συλλογική ευθύνη, εκτός από τα μέτρα προστασίας μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι και η μόρφωση των παιδιών μας, η οποία προάγεται και ολοκληρώνεται με την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη λειτουργία του σχολείου. Καλούμε όλους τους γονείς να προβληματιστούν και να λάβουν τα μέτρα τους και την ευθύνη που τους αναλογεί και να συμβουλέψουν τα παιδιά τους προκειμένου να αποφευχθούν απρόβλεπτες καταστάσεις.

Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει

προσπάθειες για την επίλυση των αιτημάτων των μαθητών μας” αναφέρουν οι γονείς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει