Σύσταση ομάδας εργασίας για σχέδιο ανασυγκρότησης των SL2 και FL

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟ, ΤΟΥΤΖΑΡΗ, ΣΤΑΜΟΥΛΗ

161

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Σούπερ Λίγκας 2-Football League είχε χθες  ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ συζήτησε με τον πρόεδρο της Ένωσης SL2-FL Λεωνίδα Λεουτσάκο και τους αντιπροέδρους Γιώργο Τουτζάρη και Χαράλαμπο Σταμούλη για το πώς θα διεξαχθούν τα δύο πρωταθλήματα στη νέα σεζόν, όντας θετικός για να γίνει η FL σε δύο ομίλους.

Παράλληλα, είπε ότι θα πρέπει να συνταχθεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με φόντο το μέλλον γι’ αυτές τις δύο κατηγορίες, συνεπώς θα συσταθεί ομάδα εργασίας με εκπροσώπους του Υφυπουργείου, της SL2-FL και της ΕΠΟ γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του προεδρείου  προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση των πρωταθλημάτων όσο και στη βιώσιμη και εύρυθμη λειτουργία αυτών.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης αναφέρθηκαν στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. τους για τη μορφή, τη διεξαγωγή και το μέλλον του πρωταθλήματος της SL2, ενημερώνοντας πως για εκείνο της FL θα πρέπει να περιμένουν λίγες ημέρες, ώστε να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ΠΑΕ που θα συμμετάσχουν.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι στηρίζει κάθε θεσμική τους απόφαση, ως διοργανώτρια Αρχή, συμμερίστηκε τους προβληματισμούς τους για την οικονομική στήριξη των διοργανώσεων και επικρότησε την πιθανότητα να υπάρξουν δύο όμιλοι διεξαγωγής του πρωταθλήματος της 3ης επαγγελματικής κατηγορίας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε, ωστόσο, ότι επείγει η σύνταξη ενός σχεδίου ανασυγκρότησης με άμεσες και μεσοπρόθεσμες προβλέψεις, που θα περιλαμβάνει εκείνες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια βιωσιμότητας για να καταστεί υγιής η δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προθαλάμου της Super League 1.

Άμεσα, λοιπόν, θα συσταθεί ομάδα εργασίας με εκπροσώπους του Υφυπουργείου, της SL2-FL και της ΕΠΟ για να παρουσιάσει σε μερικές εβδομάδες πλήρες πλαίσιο λειτουργίας και χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει