Λιόλιος: «Κύριο μέλημά μας είναι τα σωματεία»

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚ

138

Το πρόγραμμά του ενόψει των αρχαιρεσιών της ΕΟΚ, ανέλυσε  ο υποψήφιος πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος, σε διαδικτυακή συνέντευξη.

Ο «ισχυρός άνδρας» του Προμηθέα, δήλωσε ότι «για να έχουμε ξανά επιτυχίες, κανείς δεν περισσεύει», ενώ έκανε λόγο για «διαχωρισμό αρμοδιοτήτων και πλήρη οργανωτική και οικονομική διαφάνεια».

Ο κ. Λιόλιος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «το κύριο μέλημά μας είναι τα ίδια τα σωματεία, το κύτταρο του μπάσκετ, που χρειάζεται κατεύθυνση, υποστήριξη, συμπαράσταση» και πως «στόχος είναι να τριπλασιάσουμε τα αθλούμενα παιδιά» και υπογράμμισε ότι «όσο τα χρόνια προβλήματα των σωματείων παραμένουν, αυτά θα φθίνουν. Πρέπει να φτάσουμε την βάση της πυραμίδας, δεν έχει νόημα να ξεκινήσουμε από την κορυφή».

Εξέφρασε την άποψη ότι «τα προβλήματα του επαγγελματικού μπάσκετ έχουν να κάνουν με τα προβλήματα της βάσης του μπάσκετ» και τόνισε πως «ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει πλήρη αυτονομία και να έχει μια αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία.

Επισήμανε ότι Πολιτεία, ΕΣΑΚΕ και Ομοσπονδία πρέπει να συνεργαστούν πάνω στο παράνομο στοίχημα, ενώ τόνισε ότι έχει στόχο να φτιαχτεί το μουσείο του μπάσκετ και πως θα κατατεθεί πρόταση στην Πολιτεία να γίνουν προπονητικές εγκαταστάσεις για όλες τις εθνικές ομάδες. Αναφορικά με τη διαιτησία, υπογράμμισε ότι «ανήκει στην ΕΟΚ ξεκάθαρα, θεσμικά, αλλά δεν μπορεί να ελέγχεται από αυτήν»,

Τέλος, δήλωσε ότι την προσεχή Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για την υποψηφιότητά του και να συζητήσει μαζί του

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει