Κρατούν τα παιδιά τους σπίτι για να μη φορέσουν μάσκα!

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

758

 – Ήρεμο το κλίμα όπου γίνεται μάθημα – 

Με καταλήψεις φαίνεται πως εκτονώνεται το “κίνημα” όσων τάσσονται κατά της χρήσης της μάσκας στα σχολεία. Παρά το γεγονός ότι χθες αυξήθηκε ο αριθμός των σχολικών μονάδων που έμειναν κλειστές, είναι ενθαρρυντικό ότι το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά είναι ήρεμο.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ένα νέο κάλεσμα για μαζική σχολική αποχή για να μπορούν τα παιδιά, όπως αναγραφόταν στη σχετική αφίσα, να αναπνέουν ελεύθερα. Παρόλα αυτά, η κατάσταση χθες στα σχολεία θα έλεγε κανείς ότι ήταν φυσιολογική, δεδομένων των συνθηκών.

Υπό κατάληψη τέλεσαν χθες τα 1ο, 2ο, 5ο και 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το ΕΠΑΛ Μοιρών, τα 5ο, 6ο και 8ο Λύκειο Ηρακλείου, τα Λύκεια Τυμπακίου, Αγίων Δέκα και Γουβών, το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και τα Γυμνάσια Τυμπακίου, Γαζίου και Κρουσώνα.

Όσο αφορά στην υπόλοιπη Κρήτη, κλειστά παρέμειναν μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, αν εξαιρέσει κανείς τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν αυτή την βδομάδα σε Χανιά και Ηράκλειο από γονείς προς εκπαιδευτικούς για τη χρήση μάσκας, το κλίμα είναι ήρεμο. Παρατηρείται, ωστόσο, ότι γονείς που αντιδρούν στα μέτρα πρόληψης κατά του ιού στα σχολεία κρατούν τα παιδιά στο σπίτι.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να στέλνονται καθημερινά τα στοιχεία με τις απουσίες των μαθητών για να έχει εικόνα της κατάστασης. Πάντως, δεν υπάρχουν μαθητές που αρνούνται να βάλουν μάσκα και παίρνουν απουσία ή αποβολή. Σε γενικές γραμμές, όλοι συμμορφώνονται με τα μέτρα και ελπίζουν να κυλήσει ομαλά η χρονιά.

Αναφορικά με τις καταλήψεις, η ερχόμενη βδομάδα θα είναι ενδεικτική της κατάστασης που θα ακολουθήσει. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως θα λειτουργήσουν και πάλι όλα τα σχολεία.

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Γι’ αυτό κάνουμε κατάληψη»

Τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν χθες σε κατάληψη του σχολείου τους εξηγούν οι μαθητές του 5ου Λυκείου Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“1.Είναι αδύνατη η παραμονή στην τάξη δύο συνεχόμενες ώρες με την χρήση της μάσκας και για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές μας και καθιστά την διδακτική ώρα μια εφιαλτική διαδικασία αντοχής και όχι μάθησης.

  1. Θέλουμε τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη και προσωπικού για την καθαριότητα.
  2. Τμήματα με ανώτατο όριο παιδιών τα 17 άτομα και όχι τα 25 όπως συμβαίνει σε πολλές τάξεις του σχολείου μας.
  3. Δεν συμφωνούμε με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.
  4. Απαιτούμε η κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους μαθητές ως πειραματόζωα και να καθορίσει ένα σταθερό σύστημα εξέτασεις των Πανελληνίων εξετάσεων αλλά και σε μια σταθερή εξεταστέα ύλη.
  5. Απαγορεύσατε την διεξαγωγή σχολικών αγώνων την ίδια στιγμή που γίνεται προσπάθεια να επανέλθει ένα μέρος του κόσμου στα γήπεδα και την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει κανονικά τα τοπικά πρωταθλήματα και τα πρωταθλήματα υποδομής (Τα σχολικά πρωτάθλημα μπορούν να δώσουν μόρια στους μαθητές σε περίπτωση που κατακτήσουν κάποια αξιόλογη θέση).
  1. Απαγορεύσατε τις σχολικές εκδρομές την ίδια στιγμή που αφήσατε ανοιχτά τα σύνορα της χώρας για τον τουρισμό με αποτέλεσμα τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται συνεχώς”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει