Καταθέτει νέο φάκελο η ΕΠΟ για το Europa Conference League

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ

184

Στην προσωρινή απόσυρση της ελληνικής υποψηφιότητας, η οποία ήταν και το απόλυτο φαβορί, για τη διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League 2022 ή 2023, κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι οι αρχικές υποψηφιότητες πόλεων (Ηράκλειο) και σταδίων (Παγκρήτιο) δεν μπορούν να μεταβληθούν όσο διαρκεί η διαδικασία αξιολόγησης και ανάθεσης για το πού θα γίνουν οι τελικοί.

Έτσι η ΕΠΟ προτίμησε για τους γνωστούς δικούς της μικροπολιτικούς λόγους, να μην υποστηρίξει την αρχική ομόφωνη απόφασή της για το Παγκρήτιο Στάδιο -και τον φάκελο που επί μήνες προετοιμάστηκε και κατατέθηκε- όπερ σημαίνει ότι η ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία εύρεσης «οικοδέσποινας» χώρας από την αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι η διεκδίκηση του τελικού του Europa Conference League και η σύνταξη και υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του Παγκρητίου, είχε υποστηριχθεί θερμά από το υφυπουργείο Αθλητισμού και την κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου) και τους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου.

Η ΕΠΟ πάντως φαίνεται αποφασισμένη να υποβάλει από την αρχή νέο φάκελο υποψηφιότητας για τον τελικό Europa Conference League του 2022 ή 2023, με υποψήφιο γήπεδο αυτή τη φορά την υπό κατασκευή νέα έδρα της ΑΕΚ («Αγιά Σοφιά»). Γεγονός που ήταν ήδη στα πλάνα της εδώ και μέρες…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει