ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΖΙΟΥ: Διαχωρίζουν τη θέση τους οι γονείς

1,190

Διαχωρίζει τη θέση του από τους μαθητές του σχολείου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Γαζίου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Κατανοούμε απόλυτα την αγανάκτηση των μαθητών για τα πολυμελή τμήματα, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Όπως κρίνουμε ορθή τη διαμαρτυρία για τη χρήση μάσκας στον προαύλειο χώρο, με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές θα τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Οι συνθήκες που καλούμαστε να ζήσουμε φέτος είναι πρωτόγνωρες και οι μαθητές μας αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Όπως όλοι, έτσι και οι μαθητές της σχολικής κοινότητας οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών. Όμως τα μέτρα πρέπει να ισχύουν για όλους μέσα στο σχολείο το ίδιο, όχι μόνο για τους μαθητές.

Η προσπάθεια του Συλλόγου είναι όλα τα προβλήματα εντός της σχολικής κοινότητας  να λύνονται με συνεννόηση και αλληλοκατανόηση ανάμεσα στα μέρη της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς) και καλούμε όλους τους φορείς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δημοκρατικού διαλόγου και την από κοινού εξεύρεση λύσεων”.

Τέλος, οι γονείς αναφέρουν πως “έπειτα από συζήτηση με μερίδα μαθητών κάνουμε σαφές ότι για την οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

α) να έχουν εξαντληθεί όλα τα ηπιότερα μέσα διεκδίκησης των αιτημάτων,

β) να είναι πλειοψηφική απόφαση γενικής συνέλευσης όλων των μαθητών του σχολείου,

γ)  να έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να περιφρουρηθεί αποτελεσματικά ο χώρος, να μην γίνονται ζημιές και να μην εισχωρούν στο σχολείο πρόσωπα ξένα προς τη σχολική κοινότητα, που εκμεταλλεύονται καταστάσεις για άλλους σκοπούς”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει