ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΕΣΚ ΣΤΟΝ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ: Στη μέγκενη η επιχειρηματικότητα

204

Μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, μείωση της απασχόλησης και ταυτόχρονη αύξηση της ανεργίας, είναι κάποια από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον ο εμπορικός κόσμος της Κρήτης, παράλληλα με τους επιχειρηματίες ολόκληρης της χώρας.

Γι’ αυτό το λόγο, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, θέλοντας να ανακόψει την αρνητική πορεία της επιχειρηματικότητας, αλλά και να βοηθήσει τον κλάδο συνολικά, κοινοποίησε επιστολή προς τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ζητώντας μια συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα  που έχουν προκύψει λόγω του κοροναϊού και τις συνέπειες που έχει στο τζίρο των επιχειρήσεων και στην απασχόληση των εργαζομένων.

Στην επιστολή επισημάνθηκαν οι δυσμενείς συνθήκες στην οικονομία όπως ήδη διαμορφώνονται από τα μέσα Φεβρουαρίου και οι οποίες καταγράφονται με:

  • Μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, όλων των κατηγοριών πλην εκείνων του τομέα παραγωγής και εμπορίας τροφίμων.
  • Μεγάλη μείωση του τζίρου στον τομέα του τουρισμού και των εμπορικών καταστημάτων, ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού κ.λπ.
  • Μείωση της απασχόλησης ή μείωση των ωρών εργασίας στις πληττόμενες επιχειρήσεις.
  • Ανακοπή της πτωτικής τάσης της ανεργίας, η οποία έχει δυστυχώς ανοδική πορεία, από τον Φεβρουάριο και μετά.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα και σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε πως πρόκειται να λάβει μέτρα για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης, συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Ο περιφερειάρχης διευκρίνισε πως οι χρηματοδοτήσεις πρόκειται να δοθούν με βάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι κανόνες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει