ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ: Η χαρά των ηλιθίων

206

Η χαρά δεν είναι προνόμιο μόνον των εξύπνων, σ αυτήν μπορούν ανενόχλητα να συμμετέχουν και οι ηλίθιοι, και μάλιστα με περισσότερη  ένταση γέλωτος και ευτυχίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η πνευματική και ψυχική κατάψυξη.

Εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες ζούμε την απειλή του κορωναϊού με θανάτους εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και πολύ περισσότερων μισοπεθαμένων αρρώστων. Μας είπαν πως ο ιός προήλθε από κάποια ζώα της Κίνας όπως παλιότερα το aids τους πίθηκους, τα κοκόρια και τις πέρδικες. Είναι να μην εμπιστεύεσαι κανένα ζώο, παμπόνηρα και αρρωστιάρικα.

Είναι και κάποιοι πονηρότεροι που βλέπουν πίσω από τον covid 19  ένα εργαστηριακό παρασκεύασμα στην Κίνα πιθανόν, ίσως στο Λονδίνο ή το Βανκούβερ, ακόμη ακόμη και στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εικασίες βέβαια όλα αυτά και μάλλον συνωμοσιολογίες των μονίμως πονηρών και απείθαρχων ανθρώπων.

Ο εχθρός της ανθρωπότητος είναι ολοφάνερο πως προέρχεται από το ζωϊκό άπλυτο βασίλειο των πτηνών, των ερπετών και των φυτοφάγων ζώων. Πιο ύποπτες απ όλες είναι οι αντιλόπες. Καλά κάνουν και τις μασουλάνε τα λιοντάρια, αυτά είναι οι σύμμαχοι του γένους μας.

Τώρα πάλι εμένα γιατί δεν μου βγαίνει από το μυαλό πως ο κορωνοϊός είναι ανθρώπινο παρασκεύασμα; Και τι, υπάρχει άνθρωπος που θα σκότωνε συνειδητά μισό εκατομμύριο ομοίους του; Γιατί όχι, ρέκτες υπάρχουν πάντα, καλή διάθεση να υφίσταται και από πεθαμένους να θάψουμε όσους θες.

Μα άνθρωποι να σκοτώνουν ανθρώπους;Που είναι το περίεργο, ο μπερντές να πέφτει και η όρεξη πάντα θα υπάρχει. Με την πανδημία κατρακύλισαν οι μετοχές σε επίπεδα 1929, τότε αν θυμάστε με το κράχ της Αμερικής. Ωραία, πέσαν οι μετοχές, την στήσαν οι έξυπνοι της πανδημίας και σε δύο μήνες δεκαπλασιάσαν τα λεφτά τους στο χρηματιστήριο. Ούτε γάτα ούτε ζημιά, μόνον κέρδος.

Θα μου πείτε πως πέθαναν τόσες χιλιάδες άνθρωποι, καταστράφηκαν τόσες χιλιάδες οικογένειες. Μην φοβάστε, η αναπαραγωγή είναι δημιούργημα της φύσης, τα σπερματοζωάρια θα καλύψουν πολύ σύντομα  τον γδούπο του χώματος κατά την  ταφή, μετά εννέα μήνες θα τον καλύψουν τα κλάματα από τα νεογέννητα. Μπά σε καλό σας, έτσι θα σας αφήναμε εμείς;

Εμείς πρώτοι στον θάνατο πρώτοι και στα βαφτίσια, αρκεί να είστε φρόνιμοι και να φοράτε τις μάσκες σας, θα σας τις δίνουμε σε προσιτές τιμές, δεν είμαστε μαυραγορίτες για να σας εκμεταλλευτούμε! Ακόμα και στους τάφους προβλέψαμε μία γενναία έκπτωση της τάξεως του 35%.

Πεθάνετε εσείς και θα  διαπιστώσετε πως πουλάμε τάφους με μεγάλες εκπτώσεις και 48 δόσεις. Τι άλλο θέλετε, την ψυχή μας δεν μπορούμε να σας την δώσουμε, την δική σας μπορούμε να την πάρουμε, μην είστε τόσο άδικοι και φαταούλες. Είπαμε, 35%.

Μέσα στις αίθουσες με τις δερμάτινες πολυθρόνες Chitsaster, οι συναποφασίζοντες περί ζωής και θανάτου χαριεντίζονται σχολιάζοντας την επιτυχία της πανδημίας κρατώντας στο αριστερό χέρι ένα κονιάκ Dudognon Heritage και στο άλλο ένα χοντρό πούρο Αβάνας.

Νομίζουν πως με τα ακριβά ποτά και τα πούρα, και ζώντας στο πλήρες σκοτάδι της ανωνυμίας των φόνων, κατακτούν τα δισεκατομμύρια και την προσωπική καταξίωση που επιτακτικά έχουν ανάγκη. Αγνοούν το πεπερασμένο της ζωής και δοξάζουν τον εαυτό τους για τις απρόσωπες εκατόμβες των νεκρών.

Αλληλοσυγχαίρονται για την επιτυχία του απόλυτου σκότους των ενεργειών τους και φαντάζονται εαυτούς ως νικητές της αιωνιότητος και της απέραντης ευημερίας. Τους διαφεύγει από έλλειψη μόρφωσης η ρήση του Σοφοκλή: Μεγάλοι δε λόγοι μεγάλας πληγάς των υπεραύχων αποτίσαντες, γήρα το φρονείν εδίδαξαν.

–Μεγάλοι λόγοι μεγάλες πληγές στους εγωιστές έφεραν, στα γηρατειά διδάχτηκαν την φρόνηση. Λάθος του Σοφοκλή, αυτοί οι άνθρωποι δεν διδάχτηκαν τίποτα ούτε στα γηρατειά, είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Μέχρι το καλό κονιάκ φτάνει η δολοφόνος μόρφωσή τους. Η ευτυχία τους περικλείεται μέσα στην κτηνώδη ηλιθιότητά τους!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει