Τα μέτρα είναι καλά, αλλά να τα ελέγχεις κιόλας!

129

Χάσαμε τις ελπίδες μας προσωρινά και δεν ξέρουμε ως πότε θα τελειοποιηθεί το εμβόλιο και τι θα κάνουμε ως τότε!

Είχα πει κι άλλες φορές ότι αφού δεν υπάρχει έως τώρα φάρμακο γι’ αυτόν τον καταραμένο κοροναϊό, το μόνο φάρμακο είναι το… λογικό μας, αλλά αποδείχτηκε δυστυχώς σε όλη την ανθρωπότητα ότι το λογικό που διαθέτει είναι λίγο για να αντιμετωπίσει τον φονικό τούτο ιό!

Δεν το λέω μόνος μου, το λένε και όλοι οι επιδημιολόγοι, αν όλοι είχαμε μαζί μας το αντισηπτικό για τα χεράκια μας και τη μάσκα, όχι σκουλαρίκι, αλλά να την βάζουμε κάθε φορά όπου χρειαζότανε, όπου υπήρχε συνωστισμός, είναι γνωστό να μην τα ξαναλέω δεν θα υπήρχε κοροναϊός, θα τον είχαμε… νικήσει!

Από βλακείες, λάθη, παραλείψεις και από το “δε βαριέσαι, εμένα δεν με πιάνει” κι από ασυνείδητους νέους που δεν σκέφτονται ή δεν τους νοιάζει ότι θα τον μεταδώσουν στους μεγάλους, στις ευπαθείς ομάδες ακόμα και στους γονείς τους, τους παππούδες τους κ.λπ. ο ίδιος όμως… χαίρεται που ζει κι εξαπλώνεται στη γη!

Τι κάνει η Πολιτεία όμως; Αυτή σε συμβουλεύει με το γάντι σαν τα παιδιά. Σε αφήνει στο εθνικό φιλότιμο και στην ατομική σου… διανόηση! Δεν ξέρει ότι το… βαθύ φιλότιμο βγαίνει μόνο από τη βαθιά τσέπη; Βάλε του βαθιά το χέρι στην τσέπη να δεις για πότε βγάζει το φιλότιμο…

Από τη μια σου λέει, φόρα τη μάσκα σου (είναι σα να σε παρακαλεί) μέσα και έξω στους δρόμους για τη μη εξάπλωση του ιού που είναι το λιγότερο) και από την άλλη έχει τις εστίες μόλυνσης ν’ αλωνίζουνε! Μπαράκια, χοροξενυχτάδικα, πάρτι, γάμους, κηδείες, μνημόσυνα, βαφτίσεις, οι εκκλησίες γεμάτες, κάποιοι φοράνε και… μάσκες!

Αφού δεν μπορείς να τα ελέγξεις όλα αυτά, αφού ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει μ’ αυτά, γιατί δεν τα απαγορεύεις;

Ή τ’ αφήνεις έτσι και ξαπλώνεται η επιδημία και έχουμε θανάτους, ζούμε με φόβο και τρόμο, καταστρέφεται η οικονομία, επιχειρήσεις φτωχεύονται, χρεοκοπούνε, βάζουνε λουκέτο, άλλοι αρρωσταίνουνε από τα χρέη, άλλοι τρελαίνονται, η οικονομία του κράτους καταρρέει, το χρέος διογκώνεται και αλί και τρις αλί αν είναι και του χρόνου το ίδιο… το βιολί! Ή τα απαγορεύεις. Αν ούτε το ένα ούτε το άλλο, το χάλι μας θα είναι μαύρο!

Λένε πολλοί πως πρέπει να είναι όλα ελεύθερα για να πάει καλά η οικονομία.. Μα άμα τ’ αφήσεις όλα όπως λενε, τότε είναι που θα καταστραφεί εντελώς η οικονομία, άσε τους θανάτους! Διότι θα μας βάλουνε σε ατέλειωτη καραντνίνα βλάκα!

Α! Ξέχασα αυτοί που είναι κατά της μάσκας. Είναι ανόητοι! δεν θέλω να πω τι είναι αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει κοροναϊός… Είναι βαριά λέξη!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει