Στην αβεβαιότητα 4.000 συμβασιούχοι του ΕΣΥ

183

Την πλήρη αβεβαιότητα για το μέλλον τους εκφράζουν οι 4.000 συμβασιούχοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που αν και σήκωσαν πολύ μεγάλο βάρος κατά τη διάρκεια του περυσινού χειμώνα και της πανδημίας, δεν γνωρίζουν αν την επόμενη ημέρα θα βρίσκονται στην εργασία τους ή αν τελικά απολυθούν.

Οι ίδιοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους μέσα από γραπτή τους ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι ανάγκες που καλύπτουν είναι πάγιες και διαρκείς.

«Είμαστε οι Συμβασιούχοι του Ε.Σ.Υ. Είμαστε οι Επικουρικοί, οι ΣΟΧ, οι Εργολαβικοί, οι 4000 ΟΑΕΔ. Είμαστε εμείς που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες την τελευταία επταετία στο ΕΣΥ» αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν:

«Οι ειδικότητες πάρα πολλές, όπως νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, καθαριστές, τεχνολόγοι ακτινολογικού, παραϊατρικό προσωπικό, ασφάλεια, πλήρωμα ΕΚΑΒ, τραπεζοκόμοι, παρασκευαστές, διοικητικοί, βοηθοί θαλάμου, τεχνικοί κ.α.

Όλοι αυτοί είμαστε το λεγόμενο Λοιπό Προσωπικό που ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τον ασθενή καθημερινά.

Δουλεύουμε στο πλάι των μόνιμων συναδέλφων και μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, άγχη κι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια πίεση λόγω του λιγοστού προσωπικού.

Όλοι εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή και δίνουμε πραγματικό αγώνα για το εθνικό σύστημα υγείας και το συνάνθρωπό μας.

Είμαστε εργαζόμενοι εξειδικευμένοι ο καθένας στον τομέα μας, όπου και δίνουμε την ψυχή μας καθημερινά, παρ’ όλο που γνωρίζουμε ότι πλησιάζει η απόλυσή μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει