Πέτσας: Τυχόν νέα μέτρα θ’ αυξήσουν το κόστος οικονομικό και κοινωνικό

125

Ειδική αναφορά στην Αττική έκανε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αφού νωρίτερα είχε σημειώσει ότι «ορισμένες περιοχές είναι ήδη στο πορτοκαλί πριν ανάψει το κόκκινο» όσον αφορά την πορεία της επιδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα αυτή τη στιγμή η Αττική βρίσκεται μεταξύ «μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου» διευκρινίζοντας ότι «με 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κατατάσσεται στον μέτριο κίνδυνο, την ίδια ώρα, όμως, εμφανίζει αυξημένη επιβάρυνση στις ΜΕΘ καθώς 2 στους 3 είναι κατειλημμένες και αυτό την τοποθετεί στον υψηλό κίνδυνο».

«Πρέπει να συμπράξουμε όλοι απέναντι στον κοινό εχθρό και να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών για να μην χρειαστούν νέα μέτρα» τόνισε ο κ. Πέτσας υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν το κάνουμε το οικονομικό και κοινωνικό κόστος θα είναι βαρύτερο».

«Η κυβέρνηση θα παίρνει όποια μέτρα χρειάζονται» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι «αν έχουμε επιδείνωση μπορεί – όπως γίνεται τώρα στην Αττική – να εντείνονται τα μέτρα».

Αναφερόμενος στις γενικότερες εξελίξεις για τον κοροναϊό είπε ότι «η χώρα μας τα καταφέρνει καλύτερα από τις περισσότερες χώρες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πέτσας στις 15 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα βρισκόταν στην 124η θέση διεθνώς, και ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ανά 1 εκατ. κατοίκους είναι 3.817 κρούσματα, στη χώρα μας είχαμε 1.319 κρούσματα, δηλαδή ο εθνικός μέσος όρος είναι τρεις φορές μικρότερος, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τους θανάτους η Ελλάδα βρίσκεται στην 110η θέση διεθνώς. Με τον διεθνή μέσο όρο στους 120,6 θανάτους ανά 1 εκατ. κατοίκους στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι 30.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει