Η Roza Nera… παραλύει την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

668

”Περίπατο” οι  περιπολίες για τη φύλαξη πολιτικών γραφείων 

Η απόφαση για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης  της Roza Nera στα Χανιά αποβαίνει καταστροφική για την αστυνόμευση αρκετών περιοχών της Κρήτης και κυρίως των νομών Χανίων και Ρεθύμνου. Μία επέμβαση που η τοπική ΕΛΑΣ  μάλλον θα απέφευγε όπως ο διάβολος το λιβάνι, αν είχε τον τελικό λόγο,  επειδή ακριβώς γνώριζε τι θα επακολουθήσει.

Τώρα «πληρώνει» ακριβά το τίμημα της εκκένωσης, καθώς εδώ και δύο εβδομάδες διατίθενται απίστευτες αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες του νησιού για τη φύλαξη του κτηρίου της Roza Nera και όλων των πολιτικών γραφείων των Χανίων και ουδείς γνωρίζει πόσο ακόμα θα τραβήξει αυτό.

Η διαμορφωθείσα  κατάσταση έχει φοβερό αντίκτυπο στη λειτουργία των υπηρεσιών, στην αστυνόμευση περιοχών, στη ματαίωση επιχειρήσεων και άλλων δράσεων, στην καταπόνηση του ίδιου του προσωπικού.

Καταγγέλλεται ότι την πρώτη εβδομάδα διατέθηκαν μόνο από υπηρεσίες του Ρεθύμνου συνολικά περίπου 400 αστυνομικοί, οι οποίοι «χτυπούσαν» 8ωρα για τη φύλαξη αντί να βγαίνουν έξω στις περιοχές τους για περιπολίες.

«Τραβούν» δυνάμεις ακόμα και από το ΤΑΕ Μυλοποτάμου, το οποίο στις αρχές του καλοκαιριού ενισχύθηκε με 25 μάχιμους αστυνομικούς από την υπόλοιπη Ελλάδα με προσωπική παρέμβαση Χρυσοχοϊδη υπό το βάρος των όσων είχαν αποκαλυφθεί για την «ποδοπατημένη» αστυνόμευση της περιοχής.

Είναι τραγελαφική η διαπίστωση ότι δυνάμεις που ήρθαν με απόσπαση στην Κρήτη με αποστολή την πάταξη σοβαρών παραβατικών συμπεριφορών στον Μυλοπόταμο,  «χτυπούν» τώρα βάρδιες σε 24ωρη βάση για τη φύλαξη πολιτικών γραφείων.

«Ελέω… Roza Nera το ΤΑΕ Μυλοποτάμου διαθέτει περί τους 24 αστυνομικούς ημερησίως και άλλους τόσους διαθέτει το ΤΑΕ Ρεθύμνου συν δώδεκα άτομα της διμοιρίας» υποστηρίζει αστυνομική πηγή. Και αν στο Ρέθυμνο τα ΤΑΕ βγάζουν έστω και περιορισμένα κάποιες περιπολίες, στα Χανιά τα πράγματα είναι σκέτα… Nera.

Φύλαξη πολιτών ή πολιτικών;

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα καταγγέλλονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

“Με βάση το Σύνταγμα, η Ελληνική Αστυνομία είναι υπεύθυνη και υποχρεούται να εξασφαλίζει το αίσθημα ασφαλείας σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της επικρατείας. Γίνεται αυτό στα Χανιά και στο Ρέθυμνο; Εμείς ως Ένωση, για όποιους δεν τον γνωρίζουν, ενημερώνουμε ότι αυτό δε συμβαίνει.

Από πού προβλέπεται οι ειδικές υπηρεσίες που έχουν αποστολή την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας, αντί να περιπολούν τις περιοχές ευθύνης τους, να εγκλωβίζονται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σε 24ωρη σταθερή φύλαξη σε καθημερινή βάση σε πολιτικά γραφεία και σπίτια;

Για ποιο λόγο οι ενισχυτικές δυνάμεις οι οποίες είναι αποσπασμένες για την περιοχή του Μυλοποτάμου, εκτελούν υπηρεσία και αυτοί στην διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων;

Προβλέπεται από κάπου; Αλήθεια, η πολιτική και φυσική μας ηγεσία, ο Υπουργός μας και Αρχηγός μας είναι ενήμεροι ότι καταστρατηγούνται οι δικές τους εντολές ή ξεχαστήκανε οι διαβεβαιώσεις πού πρόσφατα δόθηκαν στους κατοίκους για την τόνωση της αστυνόμευσης στις συγκεκριμένες περιοχές;  Εντέλει η αποστολή της αστυνομίας είναι να περιπολεί και να ενισχύει το αίσθημα ασφαλείας όλων των πολιτών ή μόνο των πολιτικών;».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει