Ασυγκράτητα τα κρούσματα. Ρεκόρ θανάτων, στα ιδιά επίπεδα οι δια σωληνωμένοι

250

 • Πέντε τα νέα στην Κρήτη και 359 πανελλαδικά •

Στο «κόκκινο» τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα καθώς καταγράφεται για δεύτερη φορά τόσο εκρηκτική άνοδος των καταγεγραμμένων νοσούντων από την πανδημία.

Τα νέα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο ανέβηκαν στα 359  όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ εκ των οποίων 21 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Κρήτη καταγράφηκαν χθες πέντε νέα κρούσματα από τα οποία τρία εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο ένα στο Ρέθυμνο και ένα στα Χανιά.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκαν 9 καταγεγραμμένοι θάνατοι από τους 325 που έχουν αθροιστικά καταγραφεί, ενώ 69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Νέα έκρηξη  κρουσμάτων

Ειδικότερα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.400, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες. Όπως προκύπτει, τα 2.500 (17,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.070 (42,2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 69 φτάνει ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Όπως προκύπτει, η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών από τους οποίους  21 (30,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου 36 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες  εισόδου της χώρας και συγκεκριμένα 1 κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ 212 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Την ίδια στιγμή εντοπίστηκαν 18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές. Επίσης η χθεσινή μέρα κατέγραψε διάσπαρτα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες της χώρας και συγκεκριμένα  ένα  κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ένα  κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας ένα κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας ένα  κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

ένα κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών ένα κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου.

Προβληματισμός για τον αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων

Στους 69 φτάνει ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τo 87% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.  Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου 178 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 325 θανάτους συνολικά στη χώρα. 121 (37,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει