ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΤΩΝ: Λουκέτο… κατόπιν αγιασμού!

150

Αντανακλαστικά … χελώνας επέδειξαν οι αρμόδιες Αρχές στη περίπτωση του 2ου Δημοτικού Βουτών. Αφού στο σχολείο έγινε αγιασμός και μάθημα για μία μέρα, τελικά, με τη βούλα του Υπουργείου Παιδείας το σχολείο έβαλε λουκέτο και θα παραμείνει κλειστό ως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, ήδη από την περασμένη Κυριακή γνωστοποιήθηκε πως μία δασκάλα βρέθηκε θετική στον ιό, αφού είχε παρευρεθεί στις συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων των προηγούμενων ημερών. Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τους αρμόδιους και ο ΕΟΔΥ είπε πως από τη στιγμή που οι δάσκαλοι φορούσαν μάσκα, δεν υπήρχε λόγος να μη γίνει αγιασμός στο σχολείο.

Έτσι, την περασμένη Δευτέρα το κουδούνι χτύπησε κανονικά ενώ την Τρίτη, όπως έγραψε η «Π», το μάθημα έγινε αλλά κάποιοι γονείς από φόβο κράτησαν τα παιδιά στο σπίτι. Τελικά, αργά το βράδυ της Τρίτης, γνωστοποιήθηκε πως το σχολείο κλείνει.

Σε ανακοίνωση του σχολείου, αναφέρονταν τα εξής «Μετά από επικοινωνία της υπεύθυνης COVID-19 του σχολείου μας με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, για το περιστατικό του κρούσματος εκπ/κού που παρουσιάστηκε στο σχολείο μας, εκδόθηκε σχετική απόφαση με την οποία συστήνεται το προσωπικό του σχολείου, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να απέχει από την εργασία του στο σχολείο.

Κατόπιν της εισήγησης αυτής o Διευθυντής Εκπ/σης Ηρακλείου κ.Εμμανουήλ Μπελαδάκης ενημέρωσε το Υ.ΠΑΙ.Θ. το οποίο αναστέλλει την λειτουργία του Σχολείου μας μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, λόγω της απουσίας του προσωπικού του».

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, τονίζει ότι «έστω και με καθυστέρηση μιας ημέρας, το αίτημά μας για αναστολή της λειτουργίας του 2ου Δημοτικού σχολείου Βουτών, εξαιτίας του επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού, έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε αναγκαία η προληπτική αποχή του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεννόηση με τη Δ/νση Α’ θμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα όχι και τόσο γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας, δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας αισθάνεται δικαιωμένος που με τις ενέργειές του μέσα σε ένα 24ωρο, μπόρεσε να κινητοποιήσει τόσους φορείς.

Το αίτημά μας για διενέργεια μαζικού τεστ σε όλο το προσωπικό εξακολουθεί να ισχύει και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ικανοποιηθεί, προκειμένου να επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια στο σχολείο.

Ευχόμαστε ότι θα πάνε όλα καλά, λυπούμαστε για την αναστάτωση που θα επιφέρει η αναστολή της λειτουργίας στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών, αλλά προέχει η διασφάλιση της υγείας όλων μας, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη»

Λουκέτο και σε άλλα σχολεία

Ανάλογα λουκέτα μπήκαν και σε άλλα σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κλειστά θα παραμείνουν ακόμα τέσσερα σχολεία,     το 2ο ΓΕΛ Καισαριανής έως τις 27 Σεπτεμβρίου,     το Δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα Λήμνου,    το Νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα Λήμνου και  το 7ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας, έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας, επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας του τμήματος Β5, έως τις 27 Σεπτεμβρίου, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κοροναϊού, σε μαθητή.

Η σχετική ΚΥΑ προβλέπει την απαγόρευση α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές και

γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες.

Κεραμέως : Θα έχουμε κρούσματα σε σχολεία

Η ύπαρξη κρουσμάτων στα σχολεία, δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη στο Υπουργείο Παιδείας, αντίθετα ήταν κάτι αναμενόμενο.

Η ίδια η υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν τα παιδιά, όπως και όλοι μας, υπό τα νέα δεδομένα», είχε πει η Νίκη Κεραμέως,

Πρόσθεσε εξάλλου πως παρά την αγωνία που έχουν όλοι, σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων, πρέπει να «ακολουθούμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων και θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες. Έχουμε υποχρέωση να επιστρέψουμε τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο και ο φυσικός του χώρος είναι το σχολείο».

«Καμπανάκι» από ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, την κατάσταση στα σχολεία. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νάσος Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε εκ νέου «τραγελαφική» την κατάσταση με τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία, προσθέτοντας ότι εδώ και δυο μέρες η κοινωνία παρακολουθεί ένα μπαλάκι ευθυνών από την κυβέρνηση».

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε πως «υπήρχε χρόνος για να γίνει το βασικό, δηλαδή καλύτερη και πιο αραιή κατανομή των μαθητών ανά τάξη» και πως «ήμασταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τάξη». «Εφόσον δεν μπορούσαν να βρεθούν περισσότεροι χώροι για να κατανεμηθούν οι μαθητές, θα έπρεπε να επιλεγεί η λύση πρωί-απόγευμα», είπε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει