Κριτική στον πρωθυπουργό από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου

170

«Άνθρακες ο θησαυρός» αποδείχτηκαν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου.

Αναφέρουν ότι «πουθενά δεν γίνεται αναφορά για την αδικία που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς που είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης και σε αυτούς που δεν είχαν.

Δεν διορθώθηκε η αδικία για τις 80 ημέρες επιδότησης ανεργίας (τρεις μήνες και πέντε ημέρες) αφού αρκετοί εργαζόμενοι είχαν συμπληρώσει περισσότερες ημέρες εξαιτίας του γεγονότος ότι δούλεψαν τέσσερις και πέντε μήνες και στην ουσία τιμωρούνται για αυτό.

Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τους εργαζόμενους που δεν θα συμπληρώσουν τα 50 ένσημα.

Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τη διάρκεια επιδότησης ανεργίας, που συμφώνα με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο, θα ήταν μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τους εργαζόμενους που δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά.

Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τους νέους ασφαλισμένους οι οποίοι πέρσι δεν κατάφεραν να πάρουν ανεργία.

Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τους μακροχρόνια ανέργους.

Αντ’ αυτού, με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δημιουργούνται μεγάλα κενά και αποκλείονται αρκετές κατηγορίες εργαζομένων.

Όσον αφορά τη μείωση των εισφορών για το 2021, από το 39,7% στο 36,7%, το μόνο που θα επιφέρει η μείωση αυτή, είναι ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα συνοδεύεται με μειώσεις συντάξεων και στερήσεις παροχών στους εργαζόμενους.

Στην ουσία  η περαιτέρω μείωση των εισφορών κατά τρεις (3) επιπλέον ποσοστιαίες μονάδες το 2021, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, σε αυτό το οικονομικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα, αφού θα στερήσει από τον ΕΦΚΑ σε ετήσια βάση 1 δισ. €!

Η Κυβέρνηση οφείλει να  μην προβεί στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών!

Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να νομοθετήσει ότι οι απώλειες θα αναπληρωθούν πλήρως από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού», αναφέρεται, στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει