Εξορμήσεις και πεζοπορίες στις ομορφιές της Κρήτης, σε βουνά και θάλασσες

570

Στην εποχή της πανδημίας  Covid-19, η εξόρμηση στη φύση αποτελεί μια διέξοδο που δίνει ευεξία και υγεία.

Ορειβατικοί και άλλοι σύλλογοι εξορμούν στις ομορφιές της Κρήτης και αυτή την Κυριακή.

Συγκεκριμένα:

Πεζοπορία στην περιοχή του Μόχλους

Πεζοπορία στην περιοχή του Μόχλους οργανώνει για τα μέλη του ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Χώρος συνάντησης και αφετηρίας   θα είναι το πάρκινγκ στην έξοδο του οικισμού προς Λιμενάρια.

Η πορεία είναι σχετικά εύκολη και συνδυάζει πολλά και διαφορετικά τοπία (φυσιολατρικού, αρχαιολογικού, θρησκευτικού ενδιαφέροντας) με πολύ ωραία θέα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, Κ. Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 7:30 το πρωί της Κυριακής. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. Όσοι  έρθουν κατευθείαν στο Μόχλος  8.15 να βρίσκονται στο πάρκινγκ του οικισμού.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Anne Lebrun – Μαρία Μετζογιαννάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ. 6973363701)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: περίπου 4 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ.

πεζοπορίες στις ομορφιές της Κρήτης

Δύο ορειβατικές εξορμήσεις  οργανώνει ο ΕΟΣ Ηρακλείου

Δύο ορειβατικές εξορμήσεις  οργανώνει ο ΕΟΣ Ηρακλείου την  Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη θα γίνει  Παξιμάδια που θα επαναληφθεί   λόγω μεγάλης ζήτησης!

’’Συχνά -τονίζουν οι διοργανωτές-θα ακούσετε τους Μεσαρίτες να αναφέρονται σε αυτά ως «Ελεφαντάκι», καθώς από την Μεσαρά θυμίζουν ένα ξαπλωμένο ελέφαντα πάνω στο νερό. Χωρίζονται μεταξύ τους με ένα στενό δίαυλο θάλασσας, που ονομάζεται Μπο(υ)γάζι και το συνολικό τους μήκος φθάνει τα 3 χιλιόμετρα.

Το πρωί της Κυριακής αναχωρούμε με το λεωφορείο για Κόκκινο Πύργο. Εκεί επιβιβαζόμαστε σε καραβάκι και ξεκινάμε για τα Παξιμάδια.

Στο ένα από τα δύο νησάκια πραγματοποιούμε μικρή πεζοπορία έως την κορυφή του και έπειτα μεταβαίνουμε σε παραλία του νησιού για μπάνιο και φαγητό. Τέλος, με το καραβάκι κάνουμε τον περίπλου των δύο νησιών και επιστρέφουμε στον Κόκκινο Πύργο, όπου μας περιμένει το λεωφορείο για επιστροφή στο Ηράκλειο’’.

Η λίστα συμμετοχών θα ανοίξει τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών,  οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φροντίσουν για την άμεση εγγραφή τους. Επίσης,  οι διοργανωτές διατηρούν κάθε επιφύλαξη για τυχόν μη πραγματοποίηση της εξόρμησης λόγω μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών (υψηλοί άνεμοι).

  • Τυχόν ακύρωση συμμετοχής θα πρέπει να ανακοινωθεί  οπωσδήποτε έως την Παρασκευή στις 22:00!

**ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του/της μάσκα και να εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάσει οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αρχηγός: Φάνης Μάμος • Ώρες πορείας: 2 • Β.Δ.: 1

Ώρα αναχώρησης: 08:30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η δεύτερη εξόρμηση θα γίνει σε  Φουρφουρά – Λέσκα – Φαράγγι Πλατανιών.

Η πορεία έχει συνολικό μήκος περίπου 15 χλμ και απευθύνεται σε πεζοπόρους με σχετική εμπειρία στο βουνό και αρκετά καλή φυσική κατάσταση.

  • Τυχόν ακύρωση συμμετοχής θα πρέπει να ανακοινωθεί  οπωσδήποτε έως την Παρασκευή στις 22:00!

**ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του/της μάσκα και να εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάσει οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αρχηγός: Γιάννης Αντωνάκης  •  Ώρες πορείας: 7  •  Β.Δ.: 3

Ώρα αναχώρησης: 6:00 πμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30 – 22.30, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609.

Στην κορυφή της Δίκτης ο   Ελληνικός Ορειβατικός  Σύλλογος Λασιθίου

Στην κορυφή της Δίκτη, στο Στροβίλι  (έχει δώσει το όνομα της στο ορειβατικό  καταφύγιο) στα νοτιοδυτικά του Λιμνάκαρου, θα πραγματοποιήσει ανάβαση ο   Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Η ανάβαση θα ξεκινήσει από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος (στο Λιμνάκαρο), θα ακολουθήσει ίχνη παλαιών μονοπατιών, θα περάσει από την πηγή στου Ανεστάση  που τροφοδοτεί το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. και θα ανέβει στην κορυφή με την όμορφη περιμετρική θέα, από ελεύθερο πεδίο.

Η επιστροφή θα γίνει από την άλλη μεριά του βουνού και θα περάσει από το καταφύγιο του συλλόγου.

ΑΡΧΗΓΟΣ:  Μιχάλης Καργιωτάκης

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 4

BAΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Εκκίνηση από το Άγιο Πνεύμα στο Λιμνάκαρο στις  08:00 το πρωί.

Απαραίτητος εξοπλισμός (Μποτάκια ορειβατικά, μπατόν, αντιανεμικό,  καπέλο, αντιηλιακό, αρκετό νερό, σνακ)

Δηλώσεις συμμετοχής (υποχρεωτικά) μέχρι Παρασκευή 4-9-2020 στο mail του ΕΟΣ Λασιθίου και στα τηλ.  6972667591, 6948040401.

Η εξόρμηση θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν για τα αθλητικά σωματεία με στόχο την μείωση της διασποράς του κοροναϊού.

Πορεία με θέα όλο  τον κόλπο του Μεραμβέλλου για τον Φυσιολατρικό Σύλλογο

Αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πορεία που θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος την Κυριακή στις 20-9-2020. Η πορεία με θέα όλο τον κόλπο του Μεραμβέλλου περιλαμβάνει το  Καβούσι, τον αρχαιολογικό χώρο του “Χρυσοκάμινου” και την παραλία του “Θόλου”.

Ω.Π.  4  Β.Δ.  1

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και φοράμε μάσκες μέσα στο λεωφορείο.

Αρχηγός: Αλιφιεράκης Βασίλης  τηλ:  6945896121.

Αναχώρηση: 07:30.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει