ΒΟΥΤΕΣ: Δεν πήγαν αρκετά παιδιά

174

Ο φόβος κράτησε στο σπίτι αρκετά παιδιά των 2ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Βουτών, όπου σημειώθηκε κρούσμα σε δασκάλα και οι γονείς φοβούνται, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έκριναν σκόπιμο να υποβληθεί σε τεστ και το υπόλοιπο προσωπικό.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων εξηγεί πως μόλις ενημερώθηκε, έστειλε επιστολή προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τη Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, με την οποία ζήτησε τον μαζικό έλεγχο (τεστ) όλου του προσωπικού του σχολείου που ήρθε σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τις προηγούμενες ημέρες όταν το σχολείο ήταν κλειστό, καθώς και την ολιγοήμερη αναστολή λειτουργίας του σχολείου προκειμένου να διενεργηθούν οι εν λόγω έλεγχοι.

Οι γονείς επικοινώνησαν τόσο με τον προϊστάμενο της Δ/νσης Α’θμιας Εκπαίδευσης κο Μπελαδάκη και τον περιφερειακό δ/ντη Εκπαίδευσης Κρήτης κο Καρτσωνάκη, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν έχουν σχετική εντολή από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Επικοινωνήσαν με τη διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα Μπορμπουδάκη, λόγω και του ότι πολλοί γονείς του σχολείου είναι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα του νησιού, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αλλά και αυτή δήλωσε αναρμόδια για τα τεστ, καθώς αυτό πρέπει να αποφασιστεί από τον ΕΟΔΥ.

Ήρθαν σε επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, όπου ο αρμόδιος γιατρός τους εξήγησε ότι από τη στιγμή που οι επαφές του κρούσματος τηρούσαν όλα τα μέτρα προφύλαξης (μάσκα, απολυμαντικά κλπ) και εφόσον καμία από τις επαφές δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, τότε σύμφωνα και με το Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων, «δεν συνιστάται εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών».

Στη συνέχεια, μίλησαν με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ηρακλείου κο Αγγελάκη, στον οποίο έθεσαν το αίτημα για οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Ηρακλείου της πραγματοποίησης μαζικών τεστ στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τέλος, επικοινώνησαν με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για διερεύνηση κόστους (απαιτούμενος αριθμός τεστ: 33)

«Μετά τα παραπάνω, το ΔΣ του Συλλόγου ενεργώντας πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών, ανακοινώνει τα εξής:

Είμαστε υποχρεωμένοι ως Σύλλογος και ως γονείς να τηρούμε τις αποφάσεις των αρμόδιων Αρχών και να παρακολουθούμε στενά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας των σχολείων.

Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, το εκπαιδευτικό προσωπικό και εσάς τους γονείς για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για εμάς και τα παιδιά μας.

Εξετάζουμε την περίπτωση συγκέντρωσης χρημάτων για τη διενέργεια τεστ.

Αφού η Πολιτεία θεωρεί ότι δεν απαιτούνται έλεγχοι στην παρούσα φάση και γι’ αυτό και συνεχίζεται η λειτουργία του σχολείου, εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να υποδείξουμε στους γονείς τι θα αποφασίσουν σχετικά με την προσέλευση των παιδιών τους στο σχολείο, παρά τις οχλήσεις που δεχόμαστε.

Να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σας», τονίζουν οι γονείς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει