ΤΟΠΙΚΟ ΒΟΛΕΪ: Πώς θα γίνουν τα νέα πρωταθλήματα

108

Τα συστήματα διεξαγωγής των νέων τοπικών πρωταθλημάτων βόλεϊ καθώς και τις ημερομηνίες έναρξής τους, γνωστοποίησε η ΕΣΠΕΚ, μέσω της ειδικής συμπληρωματικής προκήρυξης.

Το πρωτάθλημα ανδρών θα αρχίσει στις 13 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή 6 ομάδων. Μετά τους δύο γύρους, θα διεξαχθούν πλέι οφ (1-4, 2-3) και για την ανάδειξη του πρωταθλητή απαιτούνται δύο νίκες.

Οι γυναίκες θα ξεκινήσουν τις μάχες τους στις 15 Νοεμβρίου.

Οι 10 ομάδες θα αγωνιστούν σε δύο γύρους και στα πλέι οφ θα περάσουν οι 4 πρώτες (1-4, 2-3). Για την ανάδειξη του πρωταθλητή χρειάζονται και εδώ δύο νίκες.

Στις 3 Οκτωβρίου θα αρχίσουν οι έφηβοι. Μετά την κανονική διάρκεια, οι 2 πρώτες ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο στις δύο νίκες.

Πρεμιέρα στις 3/10 και για τις νεάνιδες. Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 4 ομίλους και στα προημιτελικά, θα συνεχίσουν οι 2 πρώτες από τον καθένα, όπου θα αγωνιστούν χιαστί. Στον τελικό θα συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της ημιτελικής φάσης και θα αγωνιστούν μεταξύ τους στις δύο νίκες. Η έδρα του πρώτου αγώνα θα καθοριστεί με κλήρωση.

Οι Παίδες θα ξεκινήσουν στις 5 Δεκεμβρίου και οι δύο πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας, θα παίξουν για τον τίτλο στις 2 νίκες.

Οι κορασίδες Α’ θα αρχίσουν στις 21 Νοεμβρίου. Μετά την ολοκλήρωση των δύο ομίλων, οι δύο πρώτες από κάθε γκρουπ περνούν στα ημιτελικά (χιαστί) και οι δύο νικήτριες, θα διεκδικήσουν τον τίτλο στις 2 νίκες.

Η Β’ κατηγορία κορασίδων θα αρχίσει στις 24 Οκτωβρίου και ο πρωταθλητής της θα ανέβει του χρόνου στην Α’ κατηγορία ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν την 6η και 7η θέση στην Α΄, υποβιβάζονται στη Β’.

Τα πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων Α’ θα ξεκινήσουν στις 17 Ιανουαρίου και 22 Νοεμβρίου ενώ οι παγκορασίδες Β’ θα αρχίσουν στις 10 Ιανουαρίου (Δυτική Κρήτη) και στις 8 Νοεμβρίου (Ανατολική Κρήτη).

Τέλος, πιλοτικά θα διεξαχθεί στην Ανατολική Κρήτη το πρωτάθλημα παγκορασίδων Γ’, με τη συμμετοχή των τρίτων ομάδων των σωματείων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει