Τα γεγονότα στο Τυμπάκι ενεργοποιούν την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας

2,211

Στη Μεσσαρά και συγκεκριμένα στο Τυμπάκι βρέθηκε τα προηγούμενα 24ωρα ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος (μίας από τις δύο που δραστηριοποιούνται στη χώρα), στον απόηχο των τελευταίων περιστατικών και των αναταραχών που επικρατούν στην περιοχή.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ συναντήθηκε με  Πακιστανούς που διαμένουν και εργάζονται στην περιοχή. Ανάμεσα σε αυτούς και Πακιστανοί που φέρονται να τραυματίστηκαν κατά τα πρόσφατα επεισόδια στην περιοχή. Οι συναντήσεις του Τζαβέντ Ασλάμ με συμπατριώτες του από την περιοχή βιντεοσκοπήθηκαν και αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, στο facebook.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεκάδες εργάτες δέχθηκαν δολοφονικές επιθέσεις από οργανωμένες ομάδες σε χωράφια, χώρους δουλειάς, στο δρόμο και σε σπίτια ενώ αναφέρονται και στις φθορές που έγιναν στο άτυπο τζαμί, στο Τυμπάκι.

Γίνεται λόγος για ρατσιστικό πογκρόμ και ζητούν, όπως ειπώθηκε, την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών των επιθέσεων. Ζητούν ακόμα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου να στηρίξει, όπως αναφέρεται, τα θύματα των επιθέσεων και να δοθεί άσυλο σε αυτά.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε διαμαρτυρία μπροστά από τη Βουλή για τα επεισόδια στο Τυμπάκι.

Πάντως η τοπική ΕΛΑΣ εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την όλη κατάσταση στην περιοχή. Μπορεί να καταγράφεται μία σταδιακή αποκλιμάκωση της έντασης, εκτιμάται όμως ότι αυτό είναι φαινομενικό και ότι η υποβόσκουσα κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Για το λόγο αυτό κρατούν τεντωμένες «κεραίες», προσπαθούν να έχουν πλήρως ενεργοποιημένα τα «αντανακλαστικά» τους ενώ σχεδιάζονται… χειρουργικές δράσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει