Ο χάρτης των κατηγοριών της ΕΠΣΗ

ΣΤΙΣ 10-11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ Α1-Α2 ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η Β’ ΚΑΙ Η Γ’ - ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

161

Τις ημερομηνίες έναρξης των νέων τοπικών πρωταθλημάτων, τον τρόπο διεξαγωγής τους και τις ομάδες που συνθέτουν κάθε κατηγορία, δημοσιοποίησε (επιτέλους) η ΕΠΣΗ. Στις 10-11 Οκτωβρίου αρχίζει η Α1 και η Α2 κατηγορία, μία εβδομάδα αργότερα (17-18/10) η Β’ και η Γ’.

Όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της πανδημίας, δεν προβλέπονται πλέι οφ και πλέι άουτ σε καμία κατηγορία ενώ οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μαλεβίζι, πιθανότατα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Να τονίσουμε ότι οι αναλυτικές προκηρύξεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά, τι θα ισχύσει για κάθε κατηγορία και οι ομάδες που θα λάβουν μέρος:

Α1 ΕΠΣΗ

Διεξαγωγή με τη συμμετοχή 15 ομάδων σε δύο γύρους. Ουσιαστικά όμως θα συμμετάσχουν 14 ομάδες αφού το Μεταξοχώρι έχει δηλώσει ότι δεν θα κατέβει και θα αποβληθεί μετά την 3η αγωνιστική. Έτσι, κάθε αγωνιστική δύο ομάδες θα έχουν ρεπό…

Oι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι: ΑΕ Κατσαμπά, Ανθεστίων, ΑΟ Τυμπακίου, Βόνη, Γόρτυς, Μεταξοχώρι, Μινωική, ΑΕ Μοιρών, ΟΦ Αρκαλοχωρίου, ΠΑΝΟΜ, ΠΑΟ Κρουσώνα, Πήγασος, Ρωμανός, Τριτωνία, Χερσόνησος

Ο πρωταθλητής της Α1, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη της ΕΠΟ, ανέρχεται απευθείας στη Γ’ Εθνική. Οι τρεις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (θέσεις 13η-14η-15η) θα υποβιβασθούν στην Α2. Στην περίπτωση που ηρακλειώτικες ομάδες από τη Γ’ Εθνική υποβιβασθούν στην Α1 ΕΠΣΗ, τότε ανάλογος αριθμός από την Α1, θα υποβιβασθεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Α2).

Η πρόβλεψη για τον αριθμό ομάδων στην Α1 Κατηγορία την περίοδο 2021-2022, είναι 14.

Α2 ΕΠΣΗ

Συμμετέχουν 24 ομάδες οι οποίες χωρίζονται με γεωγραφικά κριτήρια σε δύο ομίλους των 12 ομάδων και θα έχουν την παρακάτω μορφή:

1ος Όμιλος

Μοχός, Δωριέας, Γούβες, Κουνάβοι, Γιούχτας 2010, Ομόνοια, Ν. Ηροδότου, Ποσειδώνας, Κεραυνός, Ν. Εργοτέλη, Δίας, Λίντο

 

2ος Όμιλος

Φαιστός, Ασήμι, Αγ. Βαρβάρα, Αετός Ανωγείων, Ρούβας, Ασίτες, Ραύκος, Αγ. Δημήτριος, Τύλισος, ΟΦΑΜ, ΕΓΟΗ, Δειλινά

Κάθε όμιλος θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση κάθε ομίλου, θα ανέλθουν απευθείας στην Α1. Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ ανόδου και ο νικητής θα ανέλθει στην Α1.

Από την Α2 θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο τελευταίες θέσεις (11η-12η) κάθε ομίλου.

Στην περίπτωση που υποβιβαστούν ηρακλειώτικες ομάδες από τη Γ’ Εθνική, τότε αντίστοιχα θα υποβιβαστεί από την Α2 στη Β’ Κατηγορία ανάλογος αριθμός ομάδων (ίσως να διεξαχθούν και αγώνες μπαράζ παραμονής μεταξύ ομάδων των δύο ομίλων).

Β’ ΕΠΣΗ

Συμμετέχουν 18 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους αρχικά με γεωγραφικά κριτήρια για τις εκτός Ηρακλείου και στη συνέχεια με κλήρωση, για τις εντός πόλεως Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος και την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣΗ, στον 1ο Όμιλο τοποθετούνται οι ομάδες: Γαρίπα, Ηρακλής Νιπιδιτού, Κόροιβος και στον 2ο Όμιλο οι ομάδες: Ζαρός, Παλιανή, Δαφνές, Μαραθώνας, Άλογο Μαλεβιζίου, Νέοι Αλμυρού.

Οι ομάδες για τις οποίες θα γίνει κλήρωση για τη συγκρότηση των ομίλων της Β’ Κατηγορίας είναι: Ελπίδες Καρτερού, ΑΟ Καμινίων, Εθνικός, Ν. Μινωικής, Κανάρια, Ερμής, Θέρισος, Δόξα, Τηγανίτης.

Η κλήρωση για την τελική συγκρότηση των ομίλων της Β’ Κατηγορίας ορίζεται για την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στα γραφεία της ΕΠΣΗ.

Το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο γύρους.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση κάθε ομίλου θα ανέλθουν στην Α2. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση (9η) κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στη Γ’ Κατηγορία.

Στην περίπτωση που υποβιβαστούν ομάδες της ΕΠΣΗ από τη Γ’ Εθνική, τότε αντίστοιχα θα υποβιβαστεί από τη Β’ Κατηγορία στη Γ’, ανάλογος αριθμός ομάδων (ίσως να διεξαχθούν και αγώνες μπαράζ παραμονής μεταξύ ομάδων των δύο ομίλων).

Γ’ ΕΠΣΗ

Με 14 ομάδες θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ
Με 14 ομάδες θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ

Συμμετέχουν 10 ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα με κανονική διάρκεια δύο γύρων. Οι ομάδες είναι: Χείμαρος, Ίνι, Παναθηναϊκός, Νέοι Μοιρών, Ροδιά, Θρίαμβος, Ελπίδες Ηροδότου, Κόρακας, ΑΕ Κρητών, Μαρτινέγκο.

Στη Β’ Κατηγορία θα ανέλθουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις της Γ’ Κατηγορίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει