Ένας ομογενής ενισχύει το οπλοστάσιο της 3ης ΕΜΑΚ με drone

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «Π» ΒΡΗΚΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ!

1,607

Δώρο ένα σύγχρονο drone από Μεσσαρίτη στην καταγωγή πολιτικό μηχανικό

Διάβασε το πρόσφατο  δημοσίευμα της «Π» για την ομάδα drone της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης και έκανε δωρεά στην υπηρεσία ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, η αξία του οποίου φτάνει τις 10 χιλιάδες ευρώ!

Πρόκειται για Ηρακλειώτη (με καταγωγή κατά πληροφορίες από τη Μεσσαρά), ο οποίος μένει μόνιμα στη βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ και από την πράξη του φαίνεται δείχνει ότι όχι μόνο δεν ξεχνάει τον τόπο του, αλλά κάνει ό,τι μπορεί και χωρίς τυμπανοκρουσίες για να τον στηρίξει.

Η επικοινωνία που είχε ο 60χρονος πολιτικός μηχανικός (τα στοιχεία του δεν δημοσιοποιούνται καθώς δεν ήταν εφικτή η επικοινωνία μαζί του) προκάλεσε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους πυροσβέστες.

Το δημοσίευμα της “Π” που ευαισθητοποίησε τον Κρητικό ομογενή
Το δημοσίευμα της “Π” που ευαισθητοποίησε τον Κρητικό ομογενή

«Διάβασα το δημοσίευμα και θέλω κάτι να προσφέρω κι εγώ στην υπηρεσία σας» φέρεται να είπε πριν λίγες εβδομάδες σε επικοινωνία που είχε με τα στελέχη της ΕΜΑΚ και τον υποδιοικητή της Νίκο Παπαλεωνίδα, ως επικεφαλής της ομάδας.

Οι πυροσβέστες με μεγάλη χαρά αποδέχτηκαν τη δωρεά και ξεκίνησαν αμέσως οι διαδικασίες για την αποδοχή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δωρητής μίλησε αρκετές φορές με την ΕΜΑΚ, πληροφορήθηκε για τη δράση της και τις καινοτόμες ιδέες που εφαρμόζονται στο πλαίσιο των καθηκόντων της υπηρεσίας και αμέσως εξέφρασε την επιθυμία του να ενισχύσει με τον τρόπο του.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ίδιος στις πρώτες επικοινωνίες που είχε έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ανάγκες που έχει η υπηρεσία. Στελέχη της του είπαν, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ότι η απόκτηση ενός ακόμη drone είναι στις πρώτες θέσεις των αναγκών που υπάρχουν

. Οι πυροσβέστες τον ενημέρωσαν ποιο drone είναι το ιδανικό για την υπηρεσία κι εκείνος όχι μόνο συμφώνησε, αλλά φέρεται να είπε ότι θα αναλάβει και τον περαιτέρω εξοπλισμό του με εξαρτήματα που χρειάζεται.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 60χρονος πολιτικός μηχανικός αφού ενημερώθηκε για το μοντέλο που του υποδείχθηκε, έστειλε επιστολή στην Πυροσβεστική στο Ηράκλειο κι εκείνη με τη σειρά της ενημέρωσε το Αρχηγείο του Σώματος, το οποίο και δέχτηκε την προσφορά.

Ο ίδιος συνομίλησε με εταιρία στην Αθήνα, συμφωνήθηκε ο τροπος πληρωμής και το drone βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Το drone dji inspire 2 με τα εξαρτήματα που διαθέτει ικανοποιεί τις ανάγκες της ΕΜΑΚ, αφού μπορεί να πετάξει ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους, διαθέτει πολύ ισχυρή κάμερα κοκ.

Το συγκεκριμένο drone, το τρίτο που διαθέτει η ΕΜΑΚ στο νησί, δεν είναι ακόμα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθώς αναμένεται η «άδεια κυκλοφορίας» του από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Το δημοσίευμα

Το ρεπορτάζ της «Π» που στάθηκε η αφορμή για την αγορά και δωρεά του στην Πυροσβεστική δημοσιεύτηκε την Τρίτη 21 Ιουλίου. Στο δημοσίευμα παρουσιαζόταν η ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει