Αποχή, κατάληψη και “ό,τι τους φανεί” για να μην βάλουν μάσκα!

976

Τη λύση της αποχής, της κατάληψης, ακόμα και της επεισοδιακής εφόδου σε σχολείου, επιλέγουν γονείς που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας από τα παιδιά τους.

Χθες, οι διευθυντές των σχολείων παρατήρησαν ότι έλειπαν αρκετοί μαθητές, των οποίων οι γονείς το προηγούμενο διάστημα είχαν λάβει σαφή θέση κατά των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.

Μάλιστα, η μαμά δύο παιδιών σε Δημοτικό Δήμου της ενδοχώρας της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου εισέβαλε χωρίς μάσκα στο σχολείο, κρατούσε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θέλει τα παιδιά της να φορούν μάσκα και για αυτό το λόγο επιλέγει να τα κρατάει στο σπίτι.

Χθες, τέλεσε υπό κατάληψη το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βουκολιών, στα Χανιά, καθώς οι μαθητές τάχθηκαν κατά της μάσκας. Σήμερα, θα βρεθούν στα σχολεία οι γονείς, προκειμένου να συμβάλουν στη εύρυθμη επαναλειτουργία του σχολείου.

υπό κατάληψη το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βουκολιών, στα Χανιά

Όπως έγινε γνωστό από τον διευθυντή του σχολείου, η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος και έστειλε τεχνικό για να κόψει την κλειδαριά, που είχαν τοποθετήσει οι καταληψίες στην πόρτα του σχολείου.

Αρχικά οι μαθητές εμφανίζονταν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη, ωστόσο, μετά από συζήτηση, υποχώρησαν και άνοιξαν οι ίδιοι τις πόρτες. Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι έκανε μήνυση στη μητέρα που πρωτοστάτησε χθες στο κλείδωμα του σχολείου, η οποία, τον απώθησε, για να μην ανοίξει το σχολείο και να μην σπάσει το λουκέτο, στις 7:20 το πρωί.

«Χωρίς μάσκα, δεν πάνε σχολείο»

Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε χθες οδηγίες προς όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας με τις οποίες ζητά από τους διευθυντές την πιστή εφαρμογή της απόφασης για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους μαθητές, και ειδικότερα:

Πρώτον: Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία.

Δεύτερον: Εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Τρίτον: Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Τέταρτον: Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει