Από… Οκτώβριο θα πάνε σχολείο

612

Καλό Οκτώβριο θα πάνε σχολείο τα περίπου 60 παιδιά του Νηπιαγωγείου Γουρνών!

Ενώ όλη την περασμένη χρονιά, το σχολείο περίμενε μία αίθουσα από τις Κτιριακές Υποδομές, δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα το πρώτο κουδούνι να μην έχει ακόμα ηχήσει για τα προνήπια και τα νήπια του σχολείου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χερσονήσου, κ. Κώστας Ζαχαριουδάκης, αναφέρει στην «Π» πως η αίθουσα δεν ήρθε ακόμα από τις ΚΤΥΠ και ο Δήμος την παράγγειλε με δικά του έξοδα, ενώ ήδη έχει προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η αίθουσα αναμένεται να τοποθετηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου και χρειάζονται κάποιες ημέρες μέχρι το σχολείο να είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του για τους μαθητές.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν στον Δήμο εφαρμόστηκε το μέτρο της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να κλείσει η πόρτα των παιδικών σταθμών για τα 4χρονα και να καταλήγουν όλα στο Νηπιαγωγείο Γουρνών, που δεν μπορεί να τα χωρέσει στις δύο αίθουσές του. Όλη την περσινή χρονιά, αδίκως περίμενε την επιπλέον αίθουσα κι έτσι στο ολοήμερο τμήμα στοιβάζονταν 30 παιδιά. Φέτος, οι μαθητές είναι ακόμα περισσότεροι και δεν είναι δυνατόν, δεδομένης και της πανδημίας, να μπουν στις αίθουσες.

Αυτή τη στιγμή, στην αυλή γίνονται εργασίες, ενώ στις αίθουσες υπάρχει ο εξοπλισμός που έχει προμηθευτεί ο Δήμος. Με λίγα λόγια, τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο, θα μείνουν σπίτι, εκτός απροόπτου, ως την 1η Οκτωβρίου.

Ο Δήμος έχει δώσει τριήμερη αναστολή λειτουργίας ως αύριο, Πέμπτη, από κει και πέρα, πρέπει να ζητηθεί επιπλέον αναστολή από την Περιφέρεια Κρήτης, πάντα σε συνεννόηση και με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Το ερώτημα είναι, αφού οι ΚΤΥΠ δεν έκαναν ό,τι χρειαζόταν, γιατί ο Δήμος δεν προχώρησε νωρίτερα στην προμήθεια της αίθουσας ώστε το κουδούνι να χτυπούσε χωρίς καθυστέρηση, και μάλιστα βδομάδων…

Σημειώνεται ότι, αρχικά, ειπώθηκε πως η αίθουσα θα ήταν χωρίς τουαλέτα. Δηλαδή, τα μικρά παιδιά θα πήγαιναν στο παρακείμενο κτήριο ακόμα και με βροχή…

Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες υπηρεσίες, η πρωτοβάθμια και ο Δήμος Ηρακλείου, προσπαθούν να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να ανοίξουν αύριο τα παραρτήματα των Νηπιαγωγείων που μένουν κλειστά αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι προθεσμίες θα τηρηθούν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει