Αντίδραση του δημάρχου για το Ευρωπαϊκό Σχολείο

246

Την πολιτική παρέμβαση του δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού προκάλεσε η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου που βρίθει κενών στην κάλυψη των εκπαιδευτικών.

«Πρέπει να δοθεί άμεση λύση στην τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου» τόνισε χθες ο κ.Λαμπρινός μετά από συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Άννα Ψωμά,  στο γραφείο του στη Λότζια.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης, η ταμίας του Συλλόγου  Αγγελική Κροντηρά. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχολείο τα οποία καθιστούν ανέφικτη την εύρυθμη λειτουργία του.

Ειδικότερα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών ολόκληρος ο ελληνόφωνος και αγγλόφωνος πρωτοβάθμιος κύκλος ,νηπιαγωγείο και δημοτικό , δεν λειτουργεί. Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου άμεσα θα αποσταλεί επιστολή προς την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης  Κρήτης με την οποία ο Δήμος Ηρακλείου, θα ζητά την ένταξη του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες πιστώσεις,  προκειμένου να γίνεται έγκαιρα η τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα αγγλόφωνα και ελληνόφωνα τμήματα του Σχολείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει