ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Αναφορά Κεγκέρογλου για την κλαδική σύμβαση

168

Αναφορά με τα αιτήματα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου και γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου, προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Τουρισμού. Ειδικότερα το Σωματείο θέτει ζητήματα , όπως την αμφισβήτηση από μερίδα των εργοδοτών της υποχρεωτικότητας της από 7-4-2020 «Τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήων Ν. Ηρακλείου».

Την καταβολή από σημαντικό αριθμό εργοδοτών στους εργαζόμενους ξενδοχοϋπαλλήλους του Ν. Ηρακλείου  αμοιβών χαμηλότερων από τις οριζόμενες στην τοπική κλαδική ΣΣΕ, την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με αμοιβές και όρους εργασίας δυσχερέστερους της ΣΣΕ.

Η άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών από την Κυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για την υπέρβαση του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων και, πάνω από όλα, για τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη των συλλογικών συμβάσεων και την επέκτασή τους , αφού αποτελούν τη μόνη θεσμική εγγύηση για την κοινωνική ειρήνη και την αντιμετώπιση της δύσκολης χρονικής περιόδου που διερχόμαστε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει