“Βασίλισσα” της πίστας η Μηλάκη για το 2020

Η ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΔΗΛΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ  ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

162
Εντυπωσιακή η εμφάνιση της Μηλάκη στο Πανελλήνιο πίστας
Εντυπωσιακή η εμφάνιση της Μηλάκη στο Πανελλήνιο πίστας

Σε απόλυτη πρωταγωνίστρια του Πανελληνίου πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας ανδρών-γυναικών που έγινε στο ΟΑΚΑ, εξελίχθηκε η Αργυρώ Μηλάκη.

Η ηρακλειώτισσα αθλήτρια του ΠΑΣ Ρεθύμνου Άτλας, ανέβηκε τρεις φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου, παίρνοντας και μια …άτυπη ρεβάνς από τον εαυτό της για το ότι δεν κατάφερε να κερδίσει το χρυσό στο Πανελλήνιο δρόμου της Άρτας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αρχή έγινε με την πρωτιά στο ατομικό πουρσουίτ 3000μ.  Η συνέχεια δόθηκε με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα 200μ. σπριντ και ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε με τον αγώνα σκρατς.

Η Μηλάκη είχε κατακτήσει επίσης δύο μετάλλια (αργυρό-χάλκινο) και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου.

Όσον αφορά τη Σοφία Λιοδάκη του Τάλως, κατέκτησε δύο μετάλλια στο Πανελλήνιο πίστας. Ήταν δεύτερη στο σκρατς και τρίτη στα 200μ. σπριντ ενώ ήταν τέταρτη στα 3000μ. σπριντ.

Στους άνδρες από κρητικής πλευράς, ξεχώρισε ο Κωνσταντίνος Λιβανός του Τάλως, κερδίζοντας το χρυσό στο κέιριν, ένα αγώνισμα στο οποίο πέρσι είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων .

 

Ο Λιβανός (αριστερά) κατέκτησε  τρία μετάλλια
Ο Λιβανός (αριστερά) κατέκτησε τρία μετάλλια

Ο νεαρός ποδηλάτης του χανιώτικου συλλόγου «φλέρταρε» ακόμη και με τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά τελικά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. σπριντ, χάνοντας και στους δύο αγώνες του τελικού από τον Σωτήρη Μπρέτα του Βόλου (πρώην του Κάστρο). Τέταρτος στο ίδιο αγώνισμα, ήταν ο Βασίλης Μαυριγιαννάκης επίσης του Τάλως. Τέλος, ο Λιβανός ήταν δεύτερος και στην ατομική χρονομέτρηση 1000μ.

Ο Χρήστος Βολικάκης (ΠΟ Βόλος) ήταν για μια ακόμα φορά ο κορυφαίος. Κατέκτησε 3 ατομικά χρυσά, στο σκρατς 15 χλμ., στο ατομικό πουρσουίτ 4 χλμ. και στον αγώνα πόντων 30 χλμ., ενώ πήρε επίσης το χρυσό στο μάντισον, δίδυμο με τον Ζαφείρη Βολικάκη και στο ομαδικό πουρσουίτ 4 χλμ.

Στα ομαδικά αγωνίσματα της διοργάνωσης, ο Τάλως πήρε τη δεύτερη θέση στο πουρσουίτ με τους Κορτσιδάκη Μαρ., Πανηγυράκη, Σκιντζή, Κορτσιδάκη Μιχ. Ο ΠΟΗ Κάστρο κατέλαβε την έκτη θέση με τους Ηλιάδη Ι., Ηλιάδη Κ., Μπλαβάκη, Σαρρή.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τάλως στο ομαδικό σπριντ με τους Γερακάκη, Μαυριγιαννάκη, Πατεράκη. Η ομάδα του ΠΟΗ Κάστρο που πήρε την έβδομη θέση, αποτελούνταν από τους Ι. Ηλιάδη, Μπλαβάκη, Σαρρή.

Πρωταθλητής ο Άτλας

Πρωταθλητής Ελλάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας αναδείχθηκε στις γυναίκες ο ΠΑΣ Ρεθύμνου Άτλας. Ο Τάλως ANEK Lines ήταν δεύτερος στους άνδρες και τρίτος στις γυναίκες.

Στους άνδρες πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΠΟ Βόλου, με τον ΠΟΗ Κάστρο που είχε μικρή εκπροσώπηση, να κατακτά την 8η θέση.

Να σημειωθεί ότι στους αγώνες συμμετείχαν 63 άνδρες και μόλις 10 γυναίκες από 18 σωματεία.

Αναλυτικά τα τρία πρώτα σωματεία της κατάταξης:

Άνδρες

  1. ΠΟ Βόλος 111 β.
  2. ΠΟ Χανίων Τάλως 60
  3. ΠΟ Πατρών 49

Γυναίκες

  1. ΠΑΣ Ρεθύμνου Άτλας 30 β.
  2. Κρόνος 25
  3. ΠΟ Χανίων Τάλως 19.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει