Στη… γραμμή για τον αγιασμό και οι δήμαρχοι

157

Ο καθιερωμένος αγιασμός στο νεοσύστατο Μουσικό Σχολείο Λασιθίου, στο Καβούσι, έγινε χθες παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρίλλου, του δημάρχου Καλαντζάκη Θεοδόση, του περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ.Καρτσωνάκη Εμμανουήλ, του συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικών κ. Δροσουλάκη Κωνσταντίνου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κατσαγκόλη Αθανασίου, του βουλευτή κ. Θραψανιώτη Μανόλη και αυτοδιοικητικούς  τοπικούς παράγοντες, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Ο κ. Καρτσωνάκης απηύθυνε  ένα καλωσόρισμα στους μαθητές και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς,  ευχόμενος  Δύναμη, Υγεία και δημιουργικότητα για την νέα σχολική χρονιά. Στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση του για λειτουργία φέτος για πρώτη χρονιά του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου, ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες του ΥΠΑΙΘ, της ΠΔΕ Κρήτης, του δημάρχου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σε αγιασμούς σχολείων παρευρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου
Σε αγιασμούς σχολείων παρευρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου

«Κάθε σχολείο είναι ένα αστέρι και έχει φως, πολύ περισσότερο όμως ένα Μουσικό Σχολείο έχει και Μουσική», και αποτελεί παράγοντας πολιτισμού που ενεργεί πολλαπλασιαστικά για την περιοχή. Ένα νέο αστέρι λοιπόν στο Λασίθι, στο γεωγραφικό του κέντρο, στο Καβούσι, το 4ο Μουσικό Σχολείο στην Κρήτη, ανοίγει λοιπόν φέτος τις πόρτες του και υποδέχεται τα δύο πρώτα τμήματα αναμένοντας περισσότερα για το επόμενο έτος.

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος έδωσε το «παρών» την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς
Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος έδωσε το «παρών» την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς

Στους αγιασμούς οι δήμαρχοι

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Πειραματικό), το 2ο Γυμνάσιο και το 24ο και το 31ο Δημοτικό, επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς,  συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Παιδείας Νίκο Αγγελάκη και Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ο δήμαρχος παρακολούθησε τον αγιασμό στο Πρότυπο ΓΕΛ, τον οποίο τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο και είχε την  ευκαιρία να ευχηθεί στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους και να συζητήσει μαζί τους για ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο δήμαρχος Γόρτυνας σε σχολεία της περιοχής για τον αγιασμό
Ο δήμαρχος Γόρτυνας σε σχολεία της περιοχής

Εν συνεχεία επισκέφθηκε το 24ο και το 31ο Δημοτικό, στο οποίο οι δάσκαλοι και οι γονείς τον ευχαρίστησαν για τις σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο, κυρίως στις βοηθητικές αίθουσες που ουσιαστικά κατασκευάστηκαν εξαρχής.

Σε Μάραθος, Πολύδροσο και Γάζι βρέθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Μενέλαος Μποκέας, προκειμένου να παρίσταται στις καθιερωμένες τελετές αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τον δήμαρχο συνόδευσε στις σχολικές μονάδες ο αντιδήμαρχος Παιδείας Χαράλαμπος Κουτσογιάννης.

Συγκεκριμένα, ο Μενέλαος Μποκέας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μαράθου, το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου στο Πολύδροσο και το Γυμνάσιο Γαζίου, ανταλλάσσοντας ευχές με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο δήμαρχος Φαιστού παρευρέθηκε σε αγιασμό σχολείων
Ο δήμαρχος Φαιστού παρευρέθηκε σε αγιασμό σχολείων

Το «παρών» στο Μάραθος έδωσε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φάνης Κοκκινάκης, ενώ παράλληλα στο Γυμνάσιο Γαζίου βρέθηκε και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαλεβιζίου Ανδρέας Παντερής. Η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαλεβιζίου Λίνα Επταμηνιτάκη βρέθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας και στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας.

Ο δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, που επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό και το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας για τον καθιερωμένο αγιασμό, ανέφερε, μεταξύ άλλων, «ως δημοτική Αρχή, έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, προκειμένου να τους προσφέρουμε ένα, όσο το δυνατόν, πιο σύγχρονο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Καλή σχολική χρονιά».

Θερμές ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο έστειλε σήμερα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, από το χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Καστελλίου, όπου παραβρέθηκε στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού που πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, κ.κ. Ανδρέα.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ν. Συριγωνάκης, ο χωρικός Αντιδήμαρχος κ. Μ. Σαμωνάκης και η πρόεδρος της Κοινότητας Καστελλίου κα. Μ. Σκουλούδη.

Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιάννης Κουράκης, αναφέρει, μεταξύ άλλων «στην ιδιαίτερη κατάσταση που φέτος βιώνουμε λόγω της πανδημίας, θέλουμε να τονίσουμε ότι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα βρίσκονται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου η χρονιά να κυλήσει ομαλά και εποικοδομητικά προς όφελος των παιδιών μας».

Κοντά στους μαθητές και καθηγητές του Δήμου Φαιστού βρέθηκαν κατά την πρώτη ημέρα Αγιασμού ο δήμαρχος Φαιστού, αλλά και αντιπροσωπείες της δημοτικής Αρχής με επικεφαλής αντιδημάρχους του Δήμου.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης συμμετείχε στον Αγιασμό του ΕΠΑΛ Μοιρών , όπου συμμετείχε και ο πρόεδρος της Δ.Ε. Μοιρών Γιώργος  Κακουλάκης.

Ο δήμαρχος, η αντιδήμαρχος Παιδείας Βασιλεία Αρμουτάκη και ο πρόεδρος Γιώργος Κακουλάκης συμμετείχαν επίσης στους Αγιασμούς τόσο του Γυμνασίου Μοιρών, όσο και του Λυκείου στο οποίο τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος.

Στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου βρέθηκαν αντίστοιχα οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Φασομυτάκης και Αντώνης Κωνσταντουλάκης, οι οποίοι και συνοδεύονταν από τον Δημοτικό σύμβουλος Τυμπακίου Ιπποκράτης Σκαντζάκης.

Οι Αντιδήμαρχοι ευχήθηκαν μια δημιουργική χρονιά, ενώ η αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο Τεχνικών Έργων Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη, συνομίλησαν με τους καθηγητές, κατέγραψαν πιθανά ζητήματα και ελλείψεις κι ενημέρωσαν τον δήμαρχο Φαιστού, ώστε να δρομολογηθούν σειρές συναντήσεων και παρεμβάσεων τις επόμενες ημέρες.

Τη δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού ο αντιδήμαρχος Ζαρού Ανδρέας Πωλιουδάκης και ο πρόεδρος της Δ.Ε. Ζαρού Γιώργος Γιατρομανωλάκης. Αντιδήμαρχος και πρόεδρος ευχήθηκαν καλή χρονιά με καλύτερες συνθήκες και λιγότερους υγειονομικούς προορισμούς για την επόμενη σεζόν.

Ο κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων «η πανδημία και τα υγειονομικά δεδομένα έχουν δημιουργήσει ένα διαφορετικό σκηνικό στις τάξεις, κι επιβάλλουν την απαρέγκλιτη εφαρμογή των κανόνων για τη διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών αλλά και των ευπαθών ομάδων».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει