ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Καθολική χρήση μάσκας σε δήμους της Αττικής

130

Σφίγγει ο κλοιός και για την Αττική καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Η κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα νέα οριζόντια μέτρα, πιθανότατα σε επίπεδο δήμων, δηλαδή τοπικού επιπέδου παρεμβάσεις.

Οι ανακοινώσεις θα αφορούν στην καθολική χρήση μάσκας κατά τόπους, καθώς μοιάζει με μονόδρομο αυτό το μέτρο σε περιοχές που έχουν «κοκκινίσει» λόγω κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, η κακή επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζουν διάφορες περιοχές στην Ελλάδα  εδώ και αρκετό καιρό σε συνδυασμό με τις επικίνδυνες εστίες διασποράς αλλά και το γεγονός πως έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας κατά τους επιδημιολόγους, οδηγεί την κυβέρνηση στην λήψη νέων οριζόντιων μέτρων, τα οποία όμως θα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια μεγάλη μερίδα επιδημιολόγων έχουν ρίξει στο τραπέζι την καθολική χρήση της μάσκας αλλά όχι σε όλο το νομό Αττικής (ή άλλο νομό στην περιφέρεια με πολλά κρούσματα). Θα είναι επιβολή των μέτρων σε επίπεδο δήμων.

Επομένως σήμερα το απόγευμα κατά την διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει