Κουτουλιές ο γονέας, ράμματα ο καθηγητής!

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΚΑ

384

Στο νοσοκομείο κατέληξε καθηγητής των Χανίων, μετά από βίαιη επίθεση που δέχτηκε από γονέα μαθητή! Το περιστατικό συνέβη στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου κατά την προσέλευση των μαθητών για την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο εκπαιδευτικός κατέθεσε μήνυση κατά του δράστη, αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Χανίων, μετέβη στη συνέχεια στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και προχώρησε στη μήνυση για να μπορέσει να εκκινήσει η διαδικασία αναζήτησης του δράστη από τις αστυνομικές Αρχές.

Το απόγευμα, ο γονέας πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Για το θέμα παρενέβη η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία επικοινώνησε με τον εν λόγω εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου ενώ ζήτησε να κατατεθεί αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα εις βάρος του γονέα – αρνητή της μάσκας.

 Η ανάρτηση της υπουργού

«Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Σε αναβρασμό η εκπαιδευτική κοινότητα

Στην ανακοίνωση του, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αναφέρει τα εξής:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας δεν θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».

Ανακοίνωση απερίφραστης καταδίκης μετά το περιστατικό εξέδωσαν οι διευθυντές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων ζητώντας προστασία από τέτοιου είδους περιστατικά:

“Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και οι διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας , ευρισκόμενοι σε τηλεδιάσκεψη σήμερα 14/9/2020 και ώρα 14:00, καταδικάζουμε το περιστατικό της επίθεσης και χειροδικίας σε βάρος συναδέλφου εκπαιδευτικού και μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας, που συνέβη σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε δημόσιοι λειτουργοί, διευθυντές και εκπαιδευτικοί και σεβόμαστε τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ζητάμε από την πολιτεία την προστασία όλων των εκπαιδευτικών και εμάς των ιδίων στο χώρο εργασίας μας έτσι ώστε να ασκούμε απρόσκοπτα το έργο μας στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε».

Η θέση του γονέα

Ο γονέας μίλησε στα «Χανιώτικα Νέα» και υποστήριξε ότι περίπου στις 10 το πρωί πήγε με το παιδί του στο σχολείο και βρήκε τον διευθυντή στον οποίο ανέφερε ότι πήγε με το παιδί για να πάρει τα βιβλία και πως «θα κάνουμε αποχή γιατί το παιδί μου δεν θέλει να βάλει μάσκα».

Ο ίδιος, είπε πως στις 11 περίπου επέστρεψε στο σχολείο για τον αγιασμό και τα βιβλία. «Όταν το παιδί πήγε να μπει, του είπε ο εκπαιδευτικός να φορέσει μάσκα. Το παιδί είπε πως δεν θέλει.

Τότε,  ο εκπαιδευτικός έπιασε το παιδί από το χέρι να του επιβάλει να φορέσει μάσκα ή να βγει από το προαύλιο», και πρόσθεσε «Το παιδί τρόμαξε και τότε πήγα και του είπα τι είναι αυτά που κάνεις», για να συμπληρώσει ότι «ήρθαμε σε αντιπαράθεση και του έπαιξα μια κουτουλιά».

Πάντως, αρνήθηκε ότι τον γρονθοκόπησε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει